FloraHolland


Recordopbrengst Pre Ride-sponsorveiling FloraHolland Venlo

Venlo, 31 augustus 2010 (persbericht) - Dinsdagmorgen 31 augustus vond in alle vroegte bij bloemenveiling FloraHolland Venlo de allerlaatste Venlose sponsorveiling voor de (Pre) Ride for the Roses plaats. Er werden niet alleen bloemen en planten geveild, maar ook enkele bijzondere wielren- en voetbalgimmicks. Onder professionele leiding van oud-doelman en international Hans van Breukelen bracht de sponsorveiling bijna 10.000 euro op (4.000 euro meer dan vorig jaar). Bedrijven die de (Pre) Ride for the Roses een warm hart toedragen, hebben op deze manier een extra sponsorbijdrage kunnen leveren. De opbrengst van de sponsorveiling komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding (Koningin Wilhemina Fonds).

Collector's items geveild door Hans van Breukelen Hans van Breukelen verleende zijn bijzondere medewerking aan de sponsorveiling door als veilingmeester op te treden. Onder zijn leiding werden een aantal collector's items geveild. Onder de hamer gingen onder andere drie gesigneerde VVV-shirts evenals wielrenshirts van meervoudig wereldkampioene Marianne Vos. Ook werd er een officiële gesigneerde Champions League voetbal geveild, die 500 euro opleverde. Een PSV- arrangement bracht 1000 euro op. Bij elkaar leverden de collector's items een prima bijdrage aan de totale opbrengst.

Klantenacties bij Cash & Carry FloraZON
De Cash & Carry van FloraZON heeft via haar leveranciers diverse producten verkocht voor de Pre Ride-sponsorveiling. Ook zijn er diverse klantenacties gehouden. Samen leverden de acties bij de Cash & Carry een bedrag van ruim 5.100 euro op.

Met (Pre) Ride geld inzamelen voor KWF
De Ride for the Roses is een initiatief van wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong. Doel van dit evenement is geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar kanker. De Ride for the Roses is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Deze roos staat symbool voor andere waarden in het leven dan geld, medemenselijkheid bijvoorbeeld. De Pre Ride for the Roses is een fietstocht die op 4 september, één dag voorafgaand aan de `echte' Ride for the Roses, vanaf alle sierteeltlocaties in Nederland, waaronder ook Venlo, gefietst wordt.
Het is mogelijk om met een donatie de (Pre) Ride for the Roses te steunen. Donatie-aanmeldingsformulieren kunnen worden opgevraagd bij het secretariaat van vestiging Venlo, T (0)77 323 99 36. Meer informatie over de Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding is te vinden op www.ridefortheroses.nl en www.kwfkankerbestrijding.nl.

Fotobijschrift: Hans van Breukelen treedt op als veilingmeester bij de allerlaatste Pre Ride-sponsorveiling in Venlo (foto Lé Giesen).