Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rijnmond duikt in de kunst op Zuid

Het radioprogramma Op Zuid komt komende donderdagavond live vanuit Half Juni, een galerie en kunstenaarscafé aan de Wolphaertsbocht.

Twee uur lang onderzoeken presentator Mirjam de Winter en verslaggever Marcel van der Steen de kunst en cultuur van Zuid. Door middel van gesprekken en reportages wil het programma een beeld schetsen van het leven op Zuid.

Komende donderdag zijn verschillende kunstenaars te gast waaronder Kamiel Verschuren. Ook directeur Doro Siepel van het Zuidplein Theater en Harry Jan Bus van Theater Walhalla schuiven aan om te praten over het kunstklimaat en cultuurbeleid in de verschillende deelgemeenten. Tegelijkertijd bezoekt Op Zuid de verschillende werkateliers in de buurt van Half Juni om kennis te maken met het werk van de kunstenaars. En wat vindt de buurt er eigenlijk van, al die kunstenmakers in de straat?

Op Zuid wordt tot en met 23 september elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond. U bent welkom om de live-uitzending bij te wonen, vanaf 18.45 uur aan Wolphaertsbocht 51.