Oegandees kinderkoor op de koffie 31/08/2010 16:00

Fortune Hot drinks B.V.

De hele maand september toert het Mwangaza kinderkoor uit Oeganda door Nederland. Dit kinderkoor is in Nederland om aandacht te vragen voor de leefsituatie in Rakai, een regio in Oeganda die zwaar getroffen is door de AIDS epidemie. De (wees)kinderen zijn op uitnodiging van de stichting UCCF op bezoek in ons land.

Op maandag 30 oktober 2010 is het vliegtuig met het kinderkoor in Nederland aangekomen voor een reeks van concerten. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de kinderen, die wonen in de regio die door koffieleverancier Fortune hot drinks worden gesponsord met een koffieproject. Het project in Rakai is opgezet om 100 arme gezinnen een kans te geven in de nabije toekomst een hoopvol bestaan op te bouwen. Deze gezinnen hebben koffieplanten gekregen en verbouwen en verzorgen die nu, zodat er over een jaar of twee voor het eerst geoogst kan gaan worden. "Voor Fortune is dit een geweldig project om onze maatschappelijke betrokkenheid handen en voeten te geven"aldus Marion Reeuwijk, marketingmanager bij Fortune. "Toen dit project binnen onze organisatie werd voorgesteld was iedereen gelijk zeer enthousiast. De wetenschap dat je er hier in Nederland aan mee kan werken gezinnen in Oeganda een hoopvolle toekomst te geven sprak mij enorm aan. Het feit dat onze franchiseondernemers die participeren in de sponsoring deze kinderen kunnen ontmoeten is wat mij betreft de slagroom op de koffie. Wij voelen ons hierdoor nog meer betrokken en gemotiveerd om ons in te zetten voor dit project."

Alle adviseurs en overige medewerkers van Fortune hot drinks dragen hun financiële steentje bij om dit project, dat twee jaar loopt, tot een succes te maken. Ook na die twee jaar blijft Fortune hot drinks betrokken bij het koffieproject, maar het is de bedoeling dat de mensen in Oeganda leren en gecoacht worden om in de toekomst zelfstandig het koffieproject verder uit te bouwen. "Dat vind ik ook een belangrijke voorwaarde",aldus Marion Reeuwijk, "de mensen in Oeganda zijn niet gebaat bij alleen maar geld, men moet leren om zelfredzaam te worden. Deze kinderen, die nu hier zijn, zijn de toekomstige leiders in Oeganda. Er is daar een hele generatie weggevaagd en het land, maar zeker de regio Rakai heeft behoefte aan langdurige steun en hulp vanuit het rijke westen. Niet met geld, maar met projecten als het koffieproject. We moeten de mensen daar niet alleen een hengel geven om vis te vangen, we moeten ze ook leren vissen. De UCCF heeft dat goed begrepen en is daar zeer professioneel mee bezig en dat geeft ook mij vertrouwen in een mooie toekomst voor deze kinderen en hun dorpsgenoten."

De komende dagen is het Mwangaza kinderkoor te horen en te zien op verschillende locaties in Nederland. Op de websites www.uccf.nl en www.fortune.nl is meer informatie te vinden over het koor en het koffieproject.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.uccf.nl