Senternovem

26-08-2010 |

Het genoom van Jatropha in kaart gebracht

Life Technologies Corporation en SG Biofuels hebben de genen van het Jatropha curcas genoom in kaart gebracht met behulp van het SOLiD 4.0 System van Life Technologies. De blauwdruk van de sequentie versnelt de identificatie van de belangrijkste eigenschappen van oliehoudende gewassen.

Deze kennis kan bijdragen tot het kweken soorten met een versnelde groei en die eenvoudiger extractiemethoden behoeven. De onderzoekers hopen hiermee hoogproductieve en goedkopere gewassen voort te kunnen brengen. De bedrijven gaan de sequentie nu vergelijken met 6000 andere Jatropha-verwanten om de beste eigenschappen te selecteren om zo in de toekomst een super soort te kunnen kweken.

De Jatropha curcas is een Midden-Amerikaanse niet-eetbare struik. De zaden bevatten hoge hoeveelheden olie die gebruikt kunnen worden voor een verscheidenheid van bio-gebaseerde materialen waaronder grondstofsubstituten voor de diesel-, petrochemische en vliegtuigbrandstof. De plant groeit op marginale gronden, waardoor het een goed alternatief is als grondstof voor biobrandstoffen, aldus de onderzoekers.

Bron

greencarcongress
Wijzigingsdatum |

31-08-2010