Provincie Flevoland CdK opent nieuwe bedrijfshal Fruitbedrijf Vereecken

Publicatiedatum: 31 augustus 2010

Commissaris van de Koningin Leen Verbeek heeft afgelopen vrijdag de nieuwe bedrijfshal van Fruitbedrijf Vereecken feestelijk geopend. De nieuwbouw was nodig om aan de eisen van de toekomst te kunnen voldoen en is volgens de meest recente inzichten op het gebied van voedselproductie gebouwd.

Fruitbedrijf Vereecken is een van de grotere fruittelers in Flevoland. Het is een familiebedrijf dat zich oorspronkelijk heeft toegelegd op de teelt van appels. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid van 14 naar 47 hectare en teelt nu naast appels voornamelijk peren. Deze worden ook op het bedrijf geschild en verpakt, zodat ze direct verder verwerkt kunnen worden.

De nieuwe bedrijfshal is in gebruik genomen als schillerij. De hypermoderne apparatuur stelt het bedrijf in staat om onder andere meer met het afval te kunnen doen. Het is hierdoor mogelijk om het sap uit de schillen te persen. Deze schillen vormen een restproduct dat geschikt is voor bijvoorbeeld de productie van veevoer en dat in een vergistingsinstallatie kan worden verwerkt.

Volgens de commissaris is Vereecken "een bedrijf om trots op te zijn: een voorbeeld voor de branche. Vernieuwend, ambitieus, met oog voor duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen"

Zo was Vereecken afgelopen jaar ook actief in het schoolfruitproject. In de maand juni is door Vereecken schoolfruit geleverd aan ca. 160 scholen, ruim 30.000 kinderen door heel Nederland. Zeer regelmatig verzorgt het bedrijf presentaties (zo'n honderd per jaar) voor groepen binnen en buiten Flevoland.

ProclaimerTwitterRSS-feedsHelp for this websiteSitemap