Politie Kennemerland


Alcoholcontroles: 7 aanhoudingen en drie rijbewijzen ingevorderd

Kennemerland, 31-08-2010 o De verkeerspolitie van Kennemerland heeft 29 augustus tussen 20.00 en 24.00 uur twee grote alcoholcontroles gehouden in Haarlem en in Overveen. Tijdens deze controles werden zeven aanhoudingen verrricht: zes drankrijders en een persoon die nog een boete had openstaan. Hieronder de resultaten per locatie:

HAARLEM, 29 augustus Tussen 20.00 en 22.00 uur heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van de Belgiëlaan. Hier werden twee drankrijders aangehouden: van een van hen bleek het rijbewijs al sinds 1989 verlopen te zijn. Tegen beide drankrijders werd proces verbaal opgemaakt.

OVERVEEN, 29 augustus Op de Julianalaan heeft de politie gecontroleerd tussen 22.30 en 24.00 uur. Hierbij werden vier drankrijders aangehouden. Drie van hen raakten hierbij direct hun rijbewijs kwijt, omdat zij ernstig onder invloed van alcohol verkeerden. Een bestuurder die aan de kant werd gezet bleek nog een boete te hebben openstaan van bijna 300,-- euro.
Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 niet meer achter het stuur kruipen. Meer informatie hierover vindt u op het website: www.verkeershandhaving.nl