Nivra

NIVRA en NOvAA ondersteunen FD bij Sijthoff-prijs
31 augustus 2010 - NIVRA en NOvAA hebben een overeenkomst gesloten met Het Financieele Dagblad voor de verkiezing van de Henri Sijthoff-prijs. Deze prijs wordt jaarlijks door het FD uitgereikt aan ondernemingen die zich positief onderscheiden met hun verslaggeving.

NIVRA en NOvAA werken mee aan de verkiezing van de prijs, onder andere door het uitvoeren van een aantal thematische onderzoeken. De Sijthoff-prijs kent onderscheidingen toe in drie deelcategorieën: voor AEX-fondsen, Small- en Midkapfondsen en voor niet-beursgenoteerde ondernemingen.

De overeenkomst tussen de accountants en het FD is op 30 augustus 2010 bekrachtigd door Diana Clement, voorzitter NOvAA, Ruud Dekkers, voorzitter NIVRA en Jacques Kuyf, algemeen directeur van de FD Mediagroep.

De Henri Sijthoff-prijs wordt in oktober aanstaande opnieuw uitgereikt. NIVRA en NOvAA zullen aan de Sijthoff-prijs meewerken onder hun nieuwe naam Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Vooruitlopend op de formele fusie van beide beroepsorganisaties wordt die naam vanaf dit najaar al gehanteerd.

De Henri Sijthoff-prijs is in 1954 ingesteld door Henri Sijthoff, directeur-eigenaar van Het Financieele Dagblad, met als doel de financiële verslaggeving in Nederland te verbeteren. Ondertekening NIVRA NOvAA FD Sijthoff-prijs