FloraHolland


Kopers FloraHolland Bleiswijk doneren massaal voor Kankerbestrijding

BLEISWIJK (31 augustus 2010) - Vanmorgen in alle vroegte vond in de afmijnzaal van FloraHolland Bleiswijk een collecte actie plaats ten behoeve van de (Pre) Ride for the Roses, een fietstocht waarvan de opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Bas Verbaas, eigenaar van Bloemsierkunst Bas Verbaas en tevens voorzitter van de Commissie van de Handel Bleiswijk, en Ronald Teerds, vestigingsmanager, riepen alle kopers in de afmijnzaal op om geld te doneren voor dit goede doel. Kopers gaven massaal gehoor aan deze oproep en doneerden gezamenlijk een bedrag van maar liefst EUR 2.350,00. Inmiddels heeft het Pre Riders team van Bleiswijk al een bedrag van ruim EUR 21.000,00 bijeengebracht voor dit goede doel.

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses
De Nederlandse sierteeltsector ondersteunt de Ride for the Roses dit jaar voor de negende keer met een Pre Ride. Wielrenners uit de sierteeltsector rijden de Pre Ride traditioneel één dag voor de Ride for the Roses. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Koningin Wilheminafonds. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op 4 september door de sector gesponsorde wielrenners naar FloraHolland Venlo. Venlo is op 5 september de startplaats van de `echte' Ride for the Roses.
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief is vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland.
Vorig jaar bracht de sierteeltsector met de Pre Ride ruim 209.500 euro bijeen. Dit geld is besteed aan twee geadopteerde projecten, namelijk onderzoek naar vermoeidheid na kanker en een veiliger manier van bestrijding van prostaatkanker. Het geld dat tijdens de komende Ride wordt opgehaald, wordt ingezet voor onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dikke darmkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses en KWF Kankerbestrijding is te vinden op www.ridefortheroses.nl.

Fotobijschrift: de koperstribune in Bleiswijk