Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 30 augustus  |
|2010                                              |

1. Grenscorridor N69 GS hebben ingestemd met de notitie 'Reikwijdte en Detailniveau voor de Plan-MER Gebiedsopgave Grenscorridor N69'. De notitie dient om belanghebbenden te informeren over de manier waarop de voorgestelde maatregelen worden onderzocht om te komen tot een voorkeursoplossing voor de N69. Tot en met 5 oktober is de notitie opengesteld voor openbare inspraak en advies. De resultaten van de inspraak worden gebundeld in een inspraaknota, die GS na de inspraakperiode zullen vaststellen. De notitie wordt ter kennisneming aangeboden aan de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid.

2. Controle jaarrekening GS hebben het Statenvoorstel vastgesteld rond het controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekeningen 2010 tot en met 2012 van de provincie. Het protocol geeft de accountant aanwijzingen over onder meer de reikwijdte van de accountantscontrole en de daarvoor geldende normstelling. GS sturen het voorstel naar de Statencommissie Bestuur en Middelen en naar de Rekeningcommissie.

3. Provinciaal Milieuplan Er zijn 26 formele reacties binnengekomen op het Ontwerp-Provinciaal Milieuplan. Daarvan zijn er 15 afkomstig van overheden, vijf van particuliere organisaties en zes van bedrijven. Burgers dienden geen reacties in. GS sturen het overzicht van ingediende zienswijzen naar de Statencommissie Ruimte en Milieu. Doel is om het Provinciaal Milieuplan 10 december aanstaande door Proviniciale Staten te laten vaststellen.

4. Ondersteuning Brabant Cultureel Gedeputeerde Staten willen het magazine Brabant Cultureel een extra jaar financieel ondersteunen. Daarna moet deze uitgave financieel onafhankelijk kunnen draaien. GS stellen voor tot en met 2012 jaarlijks 75.000 euro te investeren in het blad, conform een amendement van Provinciale Staten in 2008. Op dit moment loopt een offertetraject voor het magazine.

5. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde Staten hebben een reactieve aanwijzing ingediend bij de gemeenteraad van Laarbeek voor het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Laarbeek, hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor het plaatsen van vijf windturbines aan de Bollendonkseweg in Etten-Leur, hebben een reactieve aanwijzing ingediend bij de gemeenteraad van Bergeijk voor gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Aadijk 21 te Luyksgestel en Achterste Loo 4 te Bergeijk, hebben een reactieve ingediend bij de gemeenteraad van Roosendaal voor het vastgesteld bestemmingsplan Bestemmingsplan en Exploitatieplan Buitengebied Wouw.

6. Vragen over MSD Oss Gedeputeerde Staten zien een rol voor het personeel van MSD in de nog vorm te krijgen werkgroepen onder de Taskforces Werkgelegenheid en Life Science Park. Zij stellen dit aan de orde in deze Taskforces. Dit antwoordden Gedeputeerde Staten op vragen van de CDA Statenfractie over MSD Oss.

7. Vragen over het Brabants Nachtnet Het Nachtnet tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch kan niet kostendekkend voortgezet worden, omdat te weinig reizigers gebruik maken van dat traject. Aanvullende gegevens en nadere informatie hebben Gedeputeerde Staten niet tot een ander standpunt gebracht. Dit antwoordden Gedeputeerde Staten op vragen van de CDA Statenfractie over het Nachtnet.