Gemeente Apeldoorn

Raadsgriffie


Raadsbehandeling Meerjarenprogrammabegroting 2011-2014

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beraadslagingen over de Meerjarenprogrammabegroting (MPB) 2011-2014 afgerond. De MPB krijgt dit jaar van de gemeenteraad een versnelde behandeling. Dat komt omdat de raad in het najaar een aparte kerntakendiscussie organiseert. In die discussie gaat de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe rolverdeling tussen de gemeente en andere partners in de Apeldoornse samenleving, burgers, instellingen en bedrijven. Een nieuwe rolverdeling is onontkoombaar omdat volgens het bestuursakkoord iets langere termijn bezuinigingen nodig zijn die verder gaan dan in de eerstkomende begroting staan vermeld. Dus eerst de begroting vaststellen vooral met de blik op 2011 en daarna een maatschappelijke discussie hoe de gemeente op langere termijn haar rol en taken opvat.

Over de begroting 2011-2014 wil de gemeenteraad uiteraard de mening van de stad horen. Er is zowel een schriftelijke inspraakprocedure, als een openbare hoorzitting gepland.

De raadsbehandeling van de Meerjarenprogrammabegroting in grote stappen samengevat: Woensdag
1 september 2010
Start schriftelijke inspraakperiode
Woensdag
22 september 2010
Sluiting schriftelijke inspraak
Donderdag
23 september 2010
Hoorzitting MPB (tijdens de politieke markt Apeldoorn) Donderdag
30 september 2010
Raadsbehandeling begroting - algemene beschouwingen en debat

Donderdag
7 oktober 2010
Raad: stemmingen over moties en amendementen en vaststelling begroting

Inspraak en hoorzitting
Instellingen en individuele burgers worden uitgenodigd om de gemeenteraad te laten weten wat hun mening is over de Meerjarenprogrammabegroting (MPB) 2011-2014 . In de periode van woensdag 1 september tot en met woensdag 22 september 2010 heeft iedereen de gelegenheid een schriftelijke inspraakreactie op de voorstellen uit de MPB 2011-2014 te geven. Deze schriftelijke reacties kunnen gericht worden aan de gemeenteraad van Apeldoorn t.a.v. de raadsgriffie, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn. Op 23 september a.s. organiseert de gemeenteraad een hoorzitting over de MPB.

Iedereen die dat wil kan dan inspreken en zijn of haar mening geven over de voorstellen in de MPB. De politieke partijen in de raad gebruiken de reacties in de inspraak en de hoorzitting voor een goed standpunt te kunnen innemen bij de begrotingsbehandeling.

Bespreking in de gemeenteraad
De gemeenteraad debatteert op 30 september a.s. over Meerjarenprogrammabegroting. Het idee is dat er die avond geen andere agendapunten in de politieke markt worden behandeld. Op donderdag 7 oktober zal de raad 's avonds stemmen over eventuele moties en amendementen die op 30 september zijn aangekondigd en zal de raad de begroting vast stellen.

Inzien begroting
De complete stukken van de MPB 2011-2014 kan iedereen vanaf woensdag 1 september inzien in het Stadswarenhuis, Marktplein 1. Het Stadswarenhuis is op maandag tot en met donderdag open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

De complete set is in het Stadswarenhuis ook te koop voor 9 euro. Bovendien zijn de belangrijkste onderdelen van de MPB vanaf 1 september te raadplegen op de website van de gemeente Apeldoorn www.apeldoorn.nl.