Ingezonden persbericht


Nokia introduceert Ovi Music en Ovi Music Unlimited


* 31 August 2010 posted at 13:00pm

Met de komst van het nieuwe Ovi Music-platform in Nederland, begin september 2010, wijzigt Nokia niet alleen de naam. Het nieuwe platform biedt naast nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke zoek- en ontdekfunctionaliteit, automatische muzikale aanbevelingen èn de favorieten van de lokale Ovi Music-redactie, nu ook de mogelijkheid DRM-vrij MP3-tracks te downloaden. Dit betekent dat muziekliefhebbers in Nederland al hun favoriete tracks van zowel internationale als lokale artiesten en bands zonder beperkingen kunnen downloaden en opslaan op elke digitale muziekspeler of elk mobiel apparaat. Het bedrijf stelt hiermee Ovi Music met meer dan acht miljoen tracks open voor iedereen. Deze beslissing past in de strategie van Nokia om zijn diensten open en vrij aan te bieden. Twee jaar geleden startte Nokia met de muziekservice, die inmiddels een marktaandeel van 22 procent kent en daarmee een tweede plaats inneemt.

De Nokia Music Store zal tot de overgang naar het Ovi-platform te bereiken zijn via http://music.nokia.nl. Mocht je toch al een indruk willen hebben, neem dan al een kijkje op http://music.ovi.com.

Nokia's onbeperkte downloadservice, bekend als Comes With Music, gaat lokaal verder onder de naam Ovi Music Unlimited. Met Ovi Music Unlimited biedt Nokia bestaande en nieuwe gebruikers nieuwe mogelijkheden, zoals track/artiestensuggesties (gebaseerd op eerdere downloads) en verschillende playlists van artiesten, labels en de redactie. Geabonneerden op Ovi Music Unlimited genieten van de mogelijkheid om onbeperkt te downloaden uit de zeer uitgebreide Ovi Music-catalogus die meer dan acht miljoen tracks omvat van nationale en internationale artiesten. Gedownloade tracks van Ovi Music Unlimited zijn niet rechtenvrij.

Met de naamswijziging naar Ovi Music en Ovi Music Unlimited in Nederland voegt Nokia deze diensten toe aan het uitgebreide Ovi-pakket dat mensen verbindt met de dingen waar ze van houden. Of het nu gaat om sociale netwerken, op locatiegebaseerde diensten of navigatie, chat, messaging of entertainment. Met Ovi heeft iedereen gepersonaliseerde en intuïtieve mogelijkheden op zijn of haar Nokia-toestel.

Ovi Music omvat naast alle mainstreammuziek van de grootste internationale platenmaatschappijen en van vrijwel alle indies ook muzikale initiatieven uit bepaalde landen of gebieden. Nokia-teams sluiten hiervoor contracten af met lokale platenmaatschappijen en indielabels. Hierdoor is lokale muziek zeer goed vertegenwoordigd in de Nokia Music Store. Muziekliefhebbers over de gehele wereld waarderen dit zeer. Circa dertig procent van de muziek die men online aanschaft, is afkomstig van lokale platenmaatschappijen.

"Ovi ontwikkelt zich tot een herkenbare en geïntegreerde dienst die het in elke markt, waar dan ook ter wereld, mogelijk maakt prachtige location-based lifestylecontent en entertainment te ontdekken en die te delen", aldus Jukka Tiitu, Managing Director Nokia Nederland. "Het is een logische aansluiting van Ovi Music bij al deze geweldige diensten."

"We zijn zeer verheugd dat we onze uitgebreide muziekcatalogus nu DRM-vrij en in hoge-kwaliteit kunnen aanbieden aan muziekliefhebbers in Nederland", zegt Bart de Bruijn, Manager Music en Ovi Services bij Nokia. "Het is goed om te zien dat consumenten steeds vaker hun muziekcollectie uitbreiden via het legale kanaal van Nokia. Ons team in Nederland is een van de internationale Nokia-teams die met hun initiatieven helpen de markt voor muziekdownloads verder te ontwikkelen."