Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Rijden onder invloed tijdens invordering van rijbewijs en rijverbod | |
De politie heeft in de avond en nacht van maandag op dinsdag 31 augustus tot tweemaal toe een 49-jarige automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De vrouw was omstreeks 23:45 uur op de 1e Wormenseweg in Apeldoorn al aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hierbij was haar rijbewijs ingevorderd, omdat ze op het politiebureau 2,0 promille blies. Omstreeks 02:00 uur werd de vrouw wederom rijdend in haar auto aangetroffen. De bestuurster werd weer aangehouden. Nu, naast het rijden onder invloed, want ze blies op het politiebureau nog steeds 1,5 promille, ook voor het rijden tijdens een rijverbod en een ingevorderd rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Dronken man aangehouden                       |

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 31 augustus op het Raadhuisplein in Apeldoorn een 53-jarige Apeldoorner aangehouden voor openbare dronkenschap.


De politie had omstreeks 03:00 uur de melding gekregen dat er een man in behoorlijk dronken toestand op een terras aan het Raadhuisplein was gaan zitten. Ter plaatse troffen agenten de man aan. Hij sprak met dubbele tong, was onvast ter been en rook naar alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten in de dronkenmancel. Met een boete is hij de volgende ochtend weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor poging auto-inbraak          |

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 31 augustus op de Talmastraat in Apeldoorn een 26-jarige man uit Litouwen aangehouden voor poging tot auto-inbraak. De politie onderzoekt of hij ook betrokken is bij andere auto-inbraken die in dezelfde nacht elders in Apeldoorn werden gepleegd.


Surveillerende agenten zagen in de Talmastraat een persoon achter een auto wegduiken. Toen zij polshoogte gingen nemen, renden er plotseling twee personen vanachter de auto hard weg. Hierop zette de politie een achtervolging in. Eén van de personen kon ondanks het
hoge tempo waarin ze renden, worden aangehouden. De andere onbekende man is op dat moment ontkomen. Naar hem werd nog met diverse eenheden gezocht, maar werd niet meer aangetroffen. De aangehouden man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Bij de auto waarbij de man was gezien, werden handschoenen aangetroffen. De politie onderzoekt of de man in verband kan worden gebracht met een andere auto-inbraak die eerder die nacht werd gepleegd op de Treubstraat in Apeldoorn. Hierbij was een navigatiesysteem weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Winkeldievegge steelt afslankpillen           |

De politie heeft maandag 30 augustus een 63-jarige Apeldoornse verhoord over winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De vrouw had hier een crème en afslankpillen weggenomen.


De vrouw was door het winkelpersoneel in de kraag gevat, toen zij de winkel wilde verlaten zonder te betalen voor de bovengenoemde spullen. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde zij een bekennende verklaring af.
De spullen zijn aan de winkel teruggegeven. Met een boete is de vrouw weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - Duo pleegt meerdere winkeldiefstallen         |

De politie heeft met hulp van het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn twee winkeldieven aangehouden. Het duo bleek bij meerdere winkels in het centrum van Apeldoorn een diefstal te hebben gepleegd.


De politie kreeg de melding dat het winkelpersoneel van de supermarkt een man en vrouw had staande gehouden. Het tweetal was na het passeren van de kassa door hen in de kraag gevat. In hun tas bleken zij onder andere vis, potjes kindervoeding en poffertjesmix te hebben zitten die niet waren afgerekend. Ook werd een poffertjespan aangetroffen die, zo bleek later, van diefstal afkomstig was bij een huishoudwinkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. In de auto van de 27-jarige vrouw uit Zwolle en de 24-jarige man uit Maarssen werden later nog meer gestolen spullen, zoals frisdrank, versgoed en soep, allemaal afkomstig uit dezelfde supermarkt aangetroffen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau. Daar legden zij een bekennende verklaring af over hun daden. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de winkeliers. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Diefstal auto                                 |

In de nacht van zondag op maandag 30 augustus is er vanaf het Gooiland in Apeldoorn een personenauto gestolen.


De eigenaar had zijn auto 's avonds voor zijn woning aan het Gooiland geparkeerd en zag vervolgens dat deze er de volgende ochtend niet meer stond. Hoe de diefstal exact heeft plaatsgevonden, is niet bekend. Het betreft een zwarte Volkswagen Touran TDI, voorzien van kenteken 33-XH-SV. Het voertuig staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

|     |Apeldoorn - Medicijnen verloren                           |

Op maandagochtend 30 augustus is een inwoonster van Apeldoorn haar medicijnen, Oxazepan, verloren. Dit betreft een kalmeringsmiddel dat bij verkeerd of te veel gebruik, gevaarlijk kan zijn.


De vrouw had haar medicijnen opgehaald de apotheek in de wijk Orden. Tussen deze locatie en de Marsstraat is zij de medicijnen verloren. Diegene die de medicijnen heeft gevonden, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --