Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Aangehouden voor diefstal lood                    |

De politie heeft maandagavond 30 augustus twee 20-jarige mannen uit Didam aangehouden voor diefstal van lood. Het tweetal werd op hun daad betrapt bij een sloopgebouw aan de Kloosterstraat in Didam.


De politie kreeg omstreeks 22:15 uur de melding dat een getuige twee verdachte personen had gezien bij een leegstaand huizenblok aan de Kloosterstraat in Didam. Ter plaatse troffen agenten de twee mannen aan bij hun auto, waarvan de kofferbak vol bleek te liggen met zogeheten loodlappen. De twee gaven aan dit uit het slooppand te hebben gehaald. De politie heeft de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gestolen lood is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Neede - Woninginbraak                                     |

Bij een woning aan het Roodland in Neede is ingebroken. Uit eerste onderzoek blijkt dat er niets is weggenomen.


De inbraak werd maandag 30 augustus ontdekt en gemeld. Men is de woning binnengekomen door een raam te forceren. Wanneer de inbraak exact heeft plaatsgevonden, is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

|     |De Heurne - Auto's belandden na aanrijding in sloot       |

Op maandagochtend 30 augustus vond er op de Varsseveldseweg in De Heurne een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Beide voertuigen belandden hierna in een nabijgelegen sloot. Een 54-jarige bestuurder uit Zelhem is met schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 08:00 uur de melding van een aanrijding op de kruising van de Varsseveldseweg met de Apenhorstweg in De Heurne. Een 47-jarige automobilist uit Dinxperlo had over de Varsseveldseweg in de richting van Dinxperlo gereden, toen hij bij de genoemde kruising geen voorrang kreeg van de 54-jarige automobilist uit Zelhem. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg, waarbij beide auto's in de naastgelegen sloot belandden. Alleen de bestuurder uit Zelhem raakte hierbij gewond. Beide auto's zijn weggesleept.

|     |Doetinchem - Woninginbraak                                |

Bij een woning aan de Asterstraat in Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag 31 augustus ingebroken. Hierbij zijn een laptop en diverse telefoons weggenomen.


De inbraak werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Er was een deur geforceerd om de woning binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.
Tips


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.
Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --