Ingezonden persbericht


Lager BTW-tarief voor verbouwingen is goed initiatief

CNV Bouwnijverheid is blij met het besluit van de ministers De Jager en Van Middelkoop om het BTW-tarief voor verbouwingen te verlagen naar zes procent. Ook het handhaven van de hypotheekgarantie op 350.000 euro is een goede zaak.

Daarnaast rekt het kabinet de termijn voor de dubbele hypotheekrenteaftrek op. Hierdoor kunnen mensen die een nieuw huis hebben gekocht, maar hun oude huis nog niet kwijt zijn, tot 2013 de hypotheekrente voor beide panden blijven aftrekken.

Gijs Lokhorst, onderhandelaar voor CNV Bouwnijverheid is ingenomen met deze besluiten. 'Ze stimuleren de woningmarkt en daarmee het werk in de bouw', zegt hij. Wel plaatst hij enkele kanttekeningen: 'In de eerste plaats vind ik dat de ministers veel te lang hebben gewacht met dit besluit. En ook vind ik het jammer dat de maatregel van de BTW-verlaging slechts van kracht is tot 1 juli 2011. Gezien de voorbereidingstijd die nodig is voor het uitvoeren van projecten en in sommige gevallen voor het verkrijgen van vergunningen is die termijn wel erg krap.'