Ingezonden persbericht


Colt en VMware leveren gezamenlijk VMware vCloud(TM) Datacenter-diensten in heel Europa

Ondernemingen kunnen vanaf nu een hybride cloud creëren tussen hun eigen VMware-omgeving en een beveiligde en beheerde Colt-infrastructuur

Amsterdam, 31 augustus 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, maakte tijdens VMworld 2010 bekend dat het de eerste Europese partner is die VMware vCloud(TM) Datacenter-diensten gaat leveren. Deze dienst maakt deel uit van het cloud-aanbod voor ondernemingen van Colt en biedt flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarmee kunnen organisaties hun gevirtualiseerde VMware-omgeving beheren en schalen met behulp van de beheerde diensten van Colt.

VMware vCloud Datacenter is een hybride cloud-dienst waarmee ondernemingen hun eigen gevirtualiseerde omgeving kunnen uitbreiden en migreren naar een datacenter van Colt. Voor dat doel biedt Colt een door VMware gecertificeerde cloud die flexibiliteit, schaalbaarheid, security en operationele efficiëntie biedt. Colt levert de VMware vCloud Datacenter-dienst met gebruik van haar eigen netwerk, datacenters en expertise op het gebied van managed services. Het resultaat is een eersteklas cloud-aanbod voor ondernemingen, dat wordt ondersteund door zakelijke Service Level Agreements.

Het partnership met VMware wordt nog intensiever doordat Colt haar cloud-diensten Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) voor ondernemingen verder uitbreidt.

Richard Oosterom, Managing Director van Colt Managed Services, zegt: "Bedrijven hebben aanzienlijke investeringen gedaan in een VMware-virtualisatie. De logische volgende stap is om deze virtuele omgevingen uit te rollen en te schalen naar cloud-diensten, samen met een vertrouwde provider. Het was essentieel dat het Europese deel van het aanbod werd geleverd door een provider die het complete dienstenpakket kan bieden. Het Information Delivery Platform van Colt kan dit, dankzij de integratie van beheerde IT-diensten, en netwerk- en communicatiediensten."

"VMware werkt graag samen met Colt om de voordelen van een hybride cloud beschikbaar te stellen aan onze gezamenlijke klanten," aldus Paul Maritz, president en CEO van VMware. "Met de nieuwe dienst, die is gebaseerd op VMware vCloud(TM) Datacenter, kunnen bedrijven niet alleen hun interne efficiëntie verbeteren, maar ook gebruikmaken van externe middelen zonder nadelige gevolgen.”

De cloud van Colt, een VMware vCloud(TM) Datacenter-dienst, zal vanaf november 2010 beschikbaar zijn in een beperkt aantal gebieden, en vanaf het eerste kwartaal van 2011 in heel Europa.


- einde -

Opmerking voor de redactie
VMware, VMware vCloud en VMworld zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere rechtsgebieden. Het gebruik van het woord "partner" of "partnership" impliceert geen wettelijke partnerrelatie tussen VMware en enig ander bedrijf.

Over Colt
Colt is hét information delivery platform van Europa, dat klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.