Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst start najaar 2010 met bouwrijpmaken Ruurloseweg/Enkweg in Vorden

Dit najaar start de gemeente met het bouwrijpmaken van de locatie Ruurloseweg/Enkweg in Vorden. Het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van woningbouw op deze locatie is eind augustus onherroeppelijk geworden. Dit betekent dat er geen beroep is ingediend tegen het bestemmingsplan en dat niets de bouw van woningen op het terrein meer in de weg staat.

Nadat het terrein bouwrijp is gemaakt, kunnen de bouwwerkzaamheden van de woningen en het zorgcomplex plaatsvinden. De gemeente Bronckhorst start dit najaar met de verkoop van vier unieke bouwkavels. Op deze kavels kunnen geïnteresseerden naar eigen inzicht een vrijstaande woning realiseren. Dus vrije keus in architect en aannemer; het zogenaamd particulier opdrachtgeverschap.

De overige door Esprit Management B.V. ontwikkelde woningen worden door Goldewijk Doetinchem gebouwd. ProWonen verkoopt of verhuurt de elf grondgebonden woningen voor o.a. starters. Voor ProWonen bouwt Goldewijk een zorgcomplex met als gebruiker GGnet. Goldewijk zal tevens vijf vrijstaande woningen in de verkoop nemen. Verwacht wordt dat deze verkoop eind 2010/begin 2011 start. De locatie aan de Ruurloseweg/Enkweg is tevens één van de laatste nieuwbouwlocaties die de gemeente Bronckhorst de komende jaren ontwikkelt. Door de krimp van de bevolking wordt nog slechts beperkt nieuwbouw gerealiseerd. De planvorming van deze locatie loopt al enkele jaren. In juni 2010 heeft de gemeenteraad dit bestemmingsplan vastgesteld, waarmee de planvorming is afgerond.

Hengelo, 31 augustus 2010