Gemeente Apeldoorn

Agenda collegeleden

Een overzicht van activiteiten t/m zondag 12 september 2010

Woensdag 1 september

13.30 uur
Wethouder F.A. Spoelstra onthult de naam van het nieuwe voetbalcourt aan de Maasstraat tijdens de openingsbijeenkomst. Aansluitend wordt het veld ingewijd met een voetbaltoernooi. Plaats: Buurthuis Maasstraat ter hoogte van het voetbalcourt aan de Maasstraat in Apeldoorn.

Let op: geannuleerd:
15.00 uur
Geannuleerd:
Wethouder F.A. Spoelstra verricht de opening van Streetchampz Apeldoorn, een danszaal voor de jeugd voor hiphop en funckdance stijlen. Plaats: Streetchampz, Molenkatenhoek 70 in Apeldoorn.

16.45 uur
Wethouder F.A. Spoelstra spreekt ter gelegenheid van de opening van de steeg en het gerenoveerde pand Het Achterom. Het pand met stadstuin is aangekocht door de vereniging Andries van Driesum t.b.v. activiteiten op cultuurhistorisch gebied betreffende Apeldoorn en de regio. Plaats: Het Achterom, zijsteeg Mariastraat in Apeldoorn.

20.00 uur
Wethouder O.G. Prinsen spreekt ter gelegenheid van de ontvangst van de Hongaarse dansgroep Jaszsagi Nepi Egyuttes door dansensemble Phoenix. De dansgroep is in Nederland op uitnodiging van Stichting Internationale Folkore Contacten. Deze stichting organiseert jaarlijks een groot folkloredansfestival in Biddinghuizen. Ook Dansensemble Phoenix verzorgt daar een optreden. Voordat de groep naar het festival gaat, verblijft ze drie dagen in Apeldoorn. Plaats: De Veste, Fabianusstraat 4 in Apeldoorn.

Donderdag 2 september

18.30 uur
Wethouder O.G. Prinsen opent de tentoonstelling van Stichting Ateliers op verrassende wijze. Plaats: Stadhuis, Marktplein1 in Apeldoorn

Vrijdag 3 september

13.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf verricht de officiële opeing van Hogeschool Wittenborg. De Wittenborg Business School is de tweede HBO-opleiding in Apeldoorn en is gehuisvest in een aparte vleugel van het ROC Aventus. Plaats: vleugel Wittenborg, ROC Aventus, Laan van de Mensenrechten 500 in Apeldoorn.

17.00 uur

Wethouder P. Blokhuis verricht de opening van het Kanaalconcert. Het driedaagse culturele evenement is gratis toegankelijk. Met, onder andere, de film Woodstock, muzikaal sprookje Hans Christian Anderse, Slagerij van Kampen en hekkensluiter, Liesbeth List, is het Kanaalconcert geschikt voor een breed publiek. Plaats: Kanaaloevers, tussen fietsbrug De Freule en de Molenstraatbrug in Apeldoorn.

Zaterdag 4 september

09.30 uur
Wethouder O.G. Prinsen verricht de opening van het 17e OOST NEDERLAND G voetbal toernooi. Dit is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een officieel KNVB toernooi en omdat het G voetbal bij VV Victoria Boys in november van dit jaar 25 jaar bestaat vindt het dit jaar plaats in Apeldoorn. Plaats: Clubhuis Victoria Boys, Berghuizerweg 153 in Apeldoorn.

19.45 uur
Wethouder O.G. Prinsen opent het eerste NAH-café. Het café is een ontmoetingsplek voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. NAH-café is gerealiseerd door Wisselwerk, Siza, Riwis Zorg & Welzijn , Philadelphia en MEE Veluwe en wordt elke eerste zaterdagavond van de maand georganiseerd. Plaats: Pluspunt Beekpark, op de hoek van Vosselmanstraat 300 in Apeldoorn.

Maandag 6 september

15.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf spreekt tijdens de opening van de gerenoveerde en verbouwde Concernlocatie van de Politieacademie. Aansluitend verricht Hare Majesteit de Koningin de openingshandeling. Plaats: Politieacademie Concernlocatie Apeldoorn, Arnhemseweg 348 in Apeldoorn.

Woensdag 8 september

12.30 uur
Wethouder F.A. Spoelstra spreekt ter gelegenheid van de kick off van de deelname van medewerkers van de Gemeente Apeldoorn aan de competitie "Fitste gemeente van Gelderland", georganiseerd door Achmea health & spa Center en de gemeente Apeldoorn. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

17.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf heropent de gerestaureerde kerktoren en het kerkgebouw van de Protestantse gemeente in Loenen, vanaf het inmiddels weer aangebrachte 'klankbord'. Plaats: Protestantse kerk, Beekbergerweg 7 in Loenen.

19.30 uur
Wethouder O.G. Prinsen reikt de prijs uit aan de winnaar van de fotowedstrijd "Park Berg en Bos, memories van de vorige eeuw". Plaats: Theehuis Berg en Bos, J C Wilslaan 21 in Apeldoorn.

Donderdag 9 september

13.15 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf spreekt ter gelegenheid van de officiële opening van de Landelijke Open Monumentendag, die dit jaar in Apeldoorn plaatsvindt. Het thema is "De Smaak van de 19e eeuw". Plaats: Grote Kerk, Loolaan 16 in Apeldoorn.


- zie volgende pagina -
Zaterdag 11 september

10.00 uur
Wethouder R.T. Metz verricht de officiële opening van de 24ste Open Monumentendag Apeldoorn. Plaats: Raadhuisplein in Apeldoorn.

vervolg zaterdag
11 september

11.00 uur

Wethouder R.T. Metz verricht de officiële opening van Festival Mondial. Tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren verschillende organisaties zich tijdens de interculturele markt. Daarnaast zullen ook dit jaar zang, dans en theater niet ontbreken. Het thema van dit jaar is gekozen uit één van de millenniumdoelen, "Water = Leven".
Plaats: Muziektent in het Oranjepark in Apeldoorn

14.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf woont de jaarlijkse herdenking bij het Indië- Korea monument bij. Plaats: Begraafplaats Soerenseweg in Apeldoorn.

Zondag 12 september

14.00 uur
Wethouder R.T. Metz verricht de opening van de officiële KNVB jeugdzaalvoetbalcompetitie. Plaats: WSV, sportcomplex "De Voorwaarts", De Voorwaarts 450 in Apeldoorn.