Ingezonden persbericht


Persbericht

ROTTERDAM, 31 augustus 2010

Rotterdamse hockeyster Lisa van Baaren weer in de lesbank Randstad Topsport Academie weer begonnen

Studenten van de Randstad Topsport Academie (RTA) zijn na de zomer weer begonnen aan hun hbo-opleiding commerciële economie. Behalve de Rotterdamse hockeyster Lisa van Baaren hebben zo'n 20 topsporters vanuit veel verschillende disciplines (o.a. golf, waterpolo, korfbal, schaatsen, wielrennen) een begin gemaakt aan hun nieuwe opleiding. De studie wordt gegeven aan de Hogeschool Rotterdam.

Het studiejaar beleefde de aftrap op Papendal. Hier ondergingen de eerstejaars studenten van de Randstad Topsport Academie uit Rotterdam samen met hun studiegenoten van de RTA uit Deventer een introductieprogramma. Onder het motto 'gedrevenheid' moesten de topsporters op speelse wijze hun kwaliteiten laten zien door als team schapen te drijven met bordercolli's.

Ouderejaars topsportstudenten deelden hun ervaringen met de eerstejaars onder het toeziend oog van oud-schaatser Erben Wennemars. Hij is sinds kort werkzaam bij Randstad voor het programma 'Goud op de werkvloer'. Dit heeft als doel sporters na(ast) hun sport te helpen verder te komen in hun maatschappelijke carrière.

Sporten én studeren tegelijk
De RTA biedt sporters de kans om naast hun topsportcarrière een hbo-opleiding te volgen aan de Hogeschool Rotterdam of de Saxion Hogeschool Deventer. De opleiding Commerciële Economie (CE) van de Randstad Topsport Academie houdt rekening met het sportschema. De opleiding is exclusief ontwikkeld voor topsporters met een A, B, Jong Oranje- of High Potential-status, IT, NT of spelend op het hoogst landelijke competitieniveau.