Ingezonden persbericht


Persbericht, 31 augustus 2010

Nieuw Land stimuleert gebruik Canon in de klas

Lelystad - Voor het nieuwe schooljaar hebben alle Flevolandse scholen (basis- en voortgezet onderwijs) een poster van de Canon van Flevoland ontvangen. De poster laat in zestien vensters de geschiedenis van Flevoland zien. Vanaf 16 september is de poster te koop voor ¤ 2,50 in de museumwinkel van Nieuw Land.

De Canon van Nederland krijgt vanaf dit schooljaar een vaste plaats in het onderwijs. Deze Canon is een instrument om samenhang te brengen in de Nederlandse geschiedenis. Om de Flevolandse scholen ook kennis te laten maken met het rijke historische erfgoed van Flevoland, heeft Nieuw Land de Canon van Flevoland ontwikkeld. In samenwerking met enkele docenten is de Canon van Flevoland uitgewerkt in twee museumlessen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs

Leerlingen kunnen een museumles volgen zowel in Nieuw Land als op school. In Nieuw Land doen leerlingen een speelse kijktocht en verzamelen zo de kwartetkaarten waarmee ze uiteindelijk onderling het spel spelen. Op school kunnen zij aan de slag gaan met een online canon kwartetspel waarbij de leerlingen hun eigen kwartet maken, dat ook daadwerkelijk wordt gedrukt en toegestuurd.

De poster van de Canon van Flevoland is bedoeld ter ondersteuning van de geschiedenislessen. Nieuw Land onderschrijft het belang van de canon als leermiddel en heeft daarom het initiatief genomen de posters te ontwikkelen en kosteloos aan te bieden aan het onderwijs.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht