Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

31 augustus 2010

Hogeschool Utrecht biedt uitkomst voor hout en bouwmaterialenhandel

Achtentwintig medewerkers uit de hout- en bouwmaterialenhandel zijn vandaag gestart met de Associate degree (Ad) opleiding Assistent Marketeer aan de Hogeschool Utrecht. De nieuwe opleiding helpt het middenkader van de hout- en bouwmaterialensector de kennis en vaardigheden op het gebied van management en commercie te versterken. De groep bestaat uit medewerkers uit de bouwmaterialenhandel, de houthandel en de ijzerwarenhandel.

Het initiatief voor de nieuwe opleiding lag bij de interne opleidingsinstituten van de branche: Hibin Opleidingen en het Hout Opleidings Centrum (HOC). Ondersteund door Kenniscentrum Handel zijn zij op zoek gegaan naar een op de branche aansluitende opleiding voor medewerkers in commerciële functies op middenkaderniveau. De tweejarige duale hbo-opleiding wordt gegeven door het Centre for Business & Management van Hogeschool Utrecht.

Hibin Opleidingen en het Hout Opleidings Centrum (HOC) zijn tevreden met de start van de opleiding. De sector heeft behoefte aan medewerkers die zich zowel op het gebied van management als commercieel verder ontwikkelen. Deze opleiding voorziet in die behoefte. De ervaring leert dat eigen personeel het meest geschikt is voor dit soort functies. De duale Ad-opleiding Assistent Marketeer van de Hogeschool Utrecht sluit goed aan bij de doelgroep. Het aantal aanmeldingen maakte het bovendien mogelijk met een branchegerichte groep te starten, waardoor de aansluiting bij de praktijkervaring van de cursisten kan worden versterkt.

Ad-opleiding Assistent Marketeer
De Ad-opleiding Assistent Marketeer is een tweejarige, duale hbo-opleiding en is een deelprogramma van de hbo-bacheloropleiding Commerce. De colleges vinden tweewekelijks plaats en beslaan twee dagdelen. De studiebelasting ligt gemiddeld op vijftien uur per week (incl. colleges, voorbereidingen, 'verwerken' lesstof op de werkplek). Om toegelaten te worden moeten de studenten minimaal beschikken over een havo- of vwo-diploma met economie, of een mbo-diploma op niveau vier.



Ingezonden persbericht