Ingezonden persbericht


31 augustus 2010

Vanavond 21:50 uur

Zedenmisdrijf 6-jarig meisje Nijmegen: Dood Harrie Schrievers Aanslag op coffeeshop in Helmond Overige zaken

Zedenmisdrijf 6-jarig meisje

Op 9 augustus wordt op de Beukstraat in Den Haag een 6-jarig meisje door een ongeveer 17-jarige jongen onzedelijk betast. Het meisje en haar moeder zijn op weg naar huis. Het meisje fietst op haar eigen fiets op de stoep, haar moeder fietst een klein stukje achter haar op de straat. Bij een knik in de weg op de Beukstraat verliest de moeder haar dochter heel even uit het oog. Vlak daarna hoort de moeder haar dochter hard huilen en dan blijkt het kind door een onbekende jongen te zijn betast.

Nijmegen: Dood Harrie Schrievers

Gewapende mannen dringen in de nacht van 14 juli het huis van de 53-jarige Schrievers binnen en schieten hem dood. Daarna doorzoeken de 3 mannen het huis terwijl ze Harries vrouw en de inmiddels ook naar beneden gekomen kostganger onder schot houden. Met wat geld en enkele sieraden vertrekken ze weer. De politie geeft een signalement van de daders in de uitzending van vanavond.

Aanslag op coffeeshop in Helmond

Onbekenden hebben een brok puin en vervolgens 2 handgranaten naar binnen gegooid bij coffeeshop Carpe Diem. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond. Een werknemer van de coffeeshop en zijn vriendin, die in de woning boven de zaak liggen te slapen, komen met de schrik vrij. De daders vluchten op een motor.

Overige zaken

In de uitzending van vanavond verder aandacht voor:

Plofkraak bij de Rabobank in Anna Paulowna.
Verkrachtingen en aanrandingen in Breda.
Verkrachtingen in Noordwijk en omgeving.