KNHS

Anky van Grunsven vervangt Jurgen Pouls in Kentucky 31 augustus 2010
Anky van Grunsven

ERMELO (KNHS) - Door de bondscoach van de discipline reining, Caspar de Jonge, is Anky van Grunsven (Erp) aangewezen als vervanger voor Jurgen Pouls (Grathem)voor het reiningteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op de Wereldruiterspelen in Kentucky.

Het paard van Pouls, Tabasco Tari, heeft een lichte blessure gehad, waarvan hij geheel hersteld leek. Onlangs stak in de voorbereidingen richting Kentucky deze blessure weer de kop op, waardoor uitzending naar Kentucky niet verantwoord is. Van Grunsven en haar paard Whizashiningwalla BB waren eerder als reservecombinatie aangewezen en hadden zich voorbereid op een eventuele uitzending.

Anky van Grunsven ziet haar deelname aan de WEG in de eerste plaats als een spannend avontuur. "Ik ga mee als het vierde lid van het team en weet dat ik individueel echt geen potten kan gaan breken. Toen Caspar mij belde met de mededeling dat de reservecombinatie ingezet moest worden, ben ik echt even geschrokken. Aan de andere kant is het zo dat ik reserve ben en dat ik er samen met mijn paard dien te staan op het moment dat men ons nodig heeft. Ik kan toch moeilijk zeggen dat ik niet durf. Ik zie het echt als een spannend avontuur", aldus Anky van Grunsven, die in de afgelopen weken wel samen met haar paard heeft doorgetraind alsof ze als teamlid naar de WEG zou afreizen.

Het Nederlandse reiningteam bestaat nu uit: Fenna Elzinga (Lelystad), Anky van Grunsven (Erp), Hubertus Heule (Aubrey, Texas) en Rieky Young (Vorstenbosch).