Erasmus Universiteit Rotterdam

Symposium `Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: van ambitie naar impact'

Hoe leiden MVO- strategieën tot goede en meetbare resultaten?

Op vrijdag 3 september 2010 organiseert de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) het jaarlijks symposium 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: van ambitie naar impact'. Het symposium gaat in op de belangrijke rol die het topmanagement en andere medewerkers van bedrijven kunnen spelen bij de toepassing van Corporate Social Responsibility (CSR).

Het management moet ervoor zorgen dat CSR-ambities uitmonden in relevante activiteiten die uiteindelijk ook leiden tot impact. Hiervoor is het noodzakelijk dat CSR een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering wordt en inbedding vindt in strategie, managementsystemen, beleidsinformatie en verantwoordingsinformatie. Verankering en draagvlak zijn hierbij onontbeerlijke voorwaarden.

Tijdens het symposium geven verschillende toonaangevende sprekers uit de praktijk en de wetenschap inzicht in hun ambities voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en de manier waarop zij daar invulling aan geven.
Keynote speaker is de heer drs. ing. Peter Bakker (voorzitter raad van bestuur TNT N.V.). Andere sprekers zijn onder meer dr. Karen Maas, directeur CSR - opleidingsprogramma van ESAA en drs. Ruud Nijs, directeur MVO van Rabobank Nederland.

ESAA organiseert dit symposium in samenwerking met de Erasmus School of Economics (ESE) en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP).

Deelname gratis, aanmelden en info: website van ESAA.