Gemeente Westervoort

Een sprookje!

Het weekend van vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september is Westervoort weer in beweging. Tijdens de manifestatie `Westervoort in beweging' zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder de altijd drukbezochte braderie op vrijdagavond.

Het gehele programma staat op www.westervoortinbeweging.nl. Het Sprookjestheater presenteert samen met de gemeente Westervoort op vrijdag 3 september de voorstelling `Kom uit je bedje!. Het is een interactieve voorstelling met vrolijke liedjes, voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Van 17.00 tot 17.50 uur is er een voorstelling en van 18.30 tot 19.20 uur. Verder presenteert de gemeente graag haar werkzaamheden. Om mensen kennis te laten maken met wat de gemeente allemaal doet, is er een kraam ingericht. Er kunnen ook vragen worden gesteld. Burgemeester, wethouder, directie en de afdelingsmanager van Publiekszaken zijn aanwezig om een toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden.
Het Centrum voor jeugd en gezin Westervoort wil de inwoners van Westervoort graag informeren over de ondersteuning die zij ouders kan bieden bij opvoeden en jongeren bij opgroeien. Verder presenteert de politie `Burgernet'.

Centrum voor jeugd en gezin
Bij het Centrum voor jeugd en gezin kunnen ouders terecht met hun vragen over opvoeden en jongeren over opgroeien. Ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals kunnen bij het Centrum voor jeugd en gezin terecht met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het centrum biedt advies, ondersteuning en hulp op maat. Een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een herkenbaar inlooppunt en is gevestigd aan de Sonnedach 1 te Westervoort.

Burgernet
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon-werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. Met Burgernet kan de politie het publiek betrekken bij een zoekactie naar een verdachte, een voertuig of een vermist persoon. De deelnemers krijgen een sms-bericht of ingesproken mededeling over een gezocht persoon of voertuig te horen op hun vaste of mobiele telefoon. Als zij vervolgens iets zien of horen dat overeenkomt met het signalement, bellen zij direct naar een gratis telefoonnummer van de politie. Zo kan de politie gerichter en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers een bericht met informatie over het resultaat.
De invoering van Burgernet gebeurt landelijk. In 2010 en 2011 wordt Burgernet ingevoerd bij alle regionale politiekorpsen en in minstens vijftig gemeenten. Na 2011 kunnen meer gemeenten zich aansluiten, aangezien de hiervoor benodigde technische voorzieningen in de meldkamers van de politie dan al aanwezig zijn. De politie wil in 2010 starten met Burgernet in Westervoort.