Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 27 juli 2010

El Pino & the Volunteers artist in residence op Into The Great Wide Open 2010

De Rotterdamse band El Pino & the Volunteers is op uitnodiging van Into The Great Wide Open artist in residence 2010. De festivalorganisatie biedt artiesten ieder jaar de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor nieuw werk dat speciaal voor het festival geschreven wordt door een tijd op Vlieland neer te strijken. Vorig jaar werd het residence-schap ingevuld door LPG, Audiotransparant, awkward i en Kim Janssen. Onlangs ging El Pino & the Volunteers naar het eiland toe om voorbereidingen te treffen voor de komende editie. Met de opgedane ervaringen en gevoelens schreef El Pino & the Volunteers enkele nieuwe songs en namen deze op met producer Frans Hagenaars in de aula van de lokale middelbare school. Deze opnames zullen, gepaard gaande van eveneens op het eiland gecreëerd en geïnspireerd artwork, uitgebracht worden tijdens Into The Great Wide Open 2010. Dit alles onder de titel: Isle Of You.

David Pino: "Na een optreden op 'Vliepop' zijn we nog een ruime week op het terrein van Stortemelk gebleven om aan de EP te werken. Lekker druk schema, met guerrilla opnames in de aula, het vertimmeren van pallets tot letters, 62 harinkjes aan de staart, tot je knieën wegzakken in wadbagger, het nodige drinkgelag, vele fotografie sessies, geduldige uitleg aan een stroom van nieuwsgierige omstanders over wat je nu precies met die letters aan het doen bent en natuurlijk repetities met het koor." Een prominente rol op Isle of You speelt dan ook niet toevallig het Groot Gemengd Bolderkoor onder leiding van Geert van Tijn. Dit uit badgasten, eilanders en aanverwante volunteers samengestelde koor zingt mee met twee liedjes.

El Pino & the Volunteers openen op 3 september Into The Great Wide Open, samen met het Groot Gemend Bolderkoor met onder meer de speciale Vlieland-tracks. De andere dagen van het festival zal de band her en der op het festival opduiken. In navolging van LPG, Audiotransparant, awkward i en Kim Janssen, die zich vorig jaar gezamenlijk op uitnodiging van het festival door Vlieland lieten inspireren, zal El Pino & the Volunteers een uniek document achterlaten gecreëerd op en geïnspireerd door Vlieland.

Natuur, reizen en eilanden hebben altijd al een grote rol gespeeld bij El Pino & the Volunteers. De muziek waar het eerste album Molten City door beïnvloed is, ontdekte voorman David Pino nota bene op een van zijn vele trips in het buitenland. In dit geval Canada. Vorig jaar november bracht El Pino & the Volunteers hun tweede langspeler The Long Lost-Art of Becoming Invisible uit. Een uitgebreide clubtour volgde en onlangs brachten ze hun derde single van dat album Black & Blue uit.

Muziekplatform VPRO 3VOOR12 zal wederom de festivalsfeer vastleggen via onder meer recensies en concertregistraties. Het sfeerverslag van Into The Great Wide Open 2009 is te bekijken op http://3voor12.vpro.nl/greatwideopen2009.

Into The Great Wide Open wordt mede mogelijk gemaakt door NFPK, Kunstenaars&CO, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rederij Doeksen, Brand, Kampeerterrein Stortemelk, Staatsbosbeheer, Podium Vlieland, Triomf, Two Kings, Nederlands Instituut voor Mediakunst en Hotel Zeezicht.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,