Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 1 augustus 2010

3FM start op 3 september met nieuwe programma's

Het hart van de doordeweekse 3FM dag met Domien en Gerard Ekdom

Vanaf vrijdag 3 september gaat 3FM los met twee nieuwe programma's in het hart van de doordeweekse uitzenddag. 3FM talent Domien Verschuuren presenteert vanaf maandag 6 september van 10.00 tot 12.00 uur @Work voor BNN met heel veel goede muziek. Luisteraars horen vanaf die datum van 12.00 tot 14.00 uur Gerard Ekdom met het nieuwe 3FM lunchprogramma Effe Ekdom voor de AVRO. Dit maakten beide dj's zojuist samen live bekend op 3FM.

Per september moeten publieke radiostations de programmering hebben aangepast op de door de minister vastgestelde wettelijke uitzenduren voor de omroepen. Op 3FM krijgt nieuwe omroep Powned een plek en BNN verstevigt haar positie op de grootste radiozender voor jongeren. De zenderredactie van 3FM heeft in nauwe samenwerking met de omroepen de nieuwe programmering vastgesteld welke in grote lijnen gelijk blijft.

@Work

Het eigen 3FM dj-talent Domien Verschuuren (22) presenteert vanaf 6 september @Work voor BNN en schuift van de ochtendprogramma's in het weekeinde door naar maandag t/m vrijdag. Met vooral heel veel goede muziek gaat @Work op BNN wijze het Arbeidsvitaminen-gevoel invullen.

Marc Adriani, BNN adjunct directeur: "De jongste omroep van Nederland gaat het best beluisterde radioprogramma van 3FM maken en daar zijn we trots op! Het is super om een radiotalent als Domien Verschuuren bij BNN te hebben. Het bewijs dat jonge radiomakers bij 3FM de kans krijgen om in korte tijd door te stomen naar prominente radio-uren, daar worden wij als jongerenomroep blij van."

"Heerlijk om aan de slag te gaan bij de omroep waar alles kan", zegt 3FM dj Domien Verschuuren. "Ik ga op de mooiste plek van 3FM dagelijks een fantastisch programma maken voor BNN."

Effe Ekdom

Gerard Ekdom gaat na negen succesvolle jaren Arbeidsvitaminen een nieuwe uitdaging aan met het nieuwe lunchprogramma Effe Ekdom met een mix van muziek, humor en het gesprek van de dag.

Arjan Snijders, eindredacteur AVRO Radio: "Met zijn hart vol muziek en z'n herkenbare grappen en grollen weet Gerard Ekdom als dj de toon te raken, waarmee hij luisteraars aanspreekt. Naast doldwaze ongein gaat de 3FM luisteraar vooral veel muzikale lunchvitaminen horen. De liefde voor muziek zal terugkeren in de nieuwe lunchshow van Gerard, want die zit in alle AVRO muziekprogramma's. Ik kijk er naar uit om met Gerard en z'n team te werken aan de nieuwe Ekdom show."

Gerard Ekdom: "AVRO Arbeidsvitaminen heeft me veel gebracht. Van beginnende dj heb ik me hier kunnen ontwikkelen tot wat ik nu ben. Na negen jaar was ik toe aan een nieuwe stap. Die stap wilde ik dolgraag maken op 3FM en bij de AVRO. Die combinatie is er gelukkig gekomen. Ik heb er veel zin in om een nieuw programma te maken tussen 12 en 2!"

3FM Zendermanager Wilbert Mutsaers: "Met lunchprogramma Effe Ekdom gaat voor Gerard Ekdom een droom in vervulling en kan hij zich als dj verder ontwikkelen. Na ruim negen jaar met groot succes de Arbeidsvitaminen te hebben gepresenteerd op 3FM, is het voor hem tijd voor een nieuwe stap en die gunnen we hem van harte. Domien heeft zich in de 3FM dj-opleiding en daarna ontwikkeld tot een hele goede jock. @Work is een kroon op zijn talent en werk. 3FM wil altijd in beweging zijn en naast muzikaal talent ook nieuw dj-talent kansen bieden. Domien heeft Gerard vorige week vervangen tijdens zijn vakantie, dus al kunnen warmdraaien en dat is goed bevallen. Domien stopt met zijn weekeinde ochtendprogramma 'Domien is wakker!' en op die plaats gaat Frank Dane de 3FM gelederen versterken."

Rob Stenders geeft samen met 3FM talent Bert van Lent de nieuwe omroep Powned gezicht op de publieke popzender. Op vrijdag presenteert Rob Stenders in totaal vijf uur op 3FM. Bert van Lent komt vroeg in de nacht tussen 04.00 tot 06.00 uur van maandag t/m donderdag met zijn programma TurbuLent.

Nieuwe 3FM programma's

10-12u Domien Verschuuren met @Work voor BNN (ma t/m vr)

12-14u Gerard Ekdom met Effe Ekdom voor AVRO (ma t/m do)

04-06u Bert van Lent met TurbuLent voor Powned (ma t/m do)

14-16u Rob Stenders met Rob Radio: Stenders Vrijmibo voor Powned (vrijdag)

22-01u Rob Stenders met Robs Late Vermaak voor Powned (vrijdag)

07-10u Frank Dane voor BNN (za en zo)

20-22u Paul Rabbering & Sofie van den Enk met PS Radio voor KRO (zondag)

22-01u Klaas van Kruistum & Miranda van Holland met

Jouw Weekeind Finale voor EO (zondag)


01-02u Miranda van Holland met Xnoise Radio voor EO (zondag)

Voor meer informatie: www.3fm.nl