Port of Rotterdam

Voor eenmaal Lee Trouwers

Wereldhavendagen- Al 99 Bruidsparen voor opening

10-08-2010

Lee Towers is aangesteld als de kapitein van de huwelijksboot die op 3 september de Wereldhavendagen opent. Hij wordt voor deze ene gelegenheid omgedoopt in Lee Trouwers. Leen Huijzer, zoals Lee in het dagelijks leven heet, heeft zich grondig voorbereid op deze nieuwe functie. Hij is reeds 38 jaar getrouwd met zijn Laura, heeft vier kinderen en elf kleinkinderen. De ambassadeur van de Rotterdamse haven heeft zin in deze nieuwe rol: "In de acht jaar dat ik nu ambassadeur ben, heb ik nog nooit aan het stuurwiel gestaan. De bruidsparen hebben niets te vrezen want de beste stuurlui staan aan wal."

Sinds 15 juli zoekt de organisatie van de Wereldhavendagen honderd prille bruidsparen die in bruidskleren gezamenlijk in een speciaal huwelijksbootje willen stappen om de Wereldhavendagen te openen. Hoe pril pril is mogen de stelletjes zelf uitmaken als ze maar geloven in hun huwelijk want het thema van de Wereldhavendagen is 'een bereikbare toekomst'. Inmiddels hebben 99 prille bruidsparen zich aangemeld om in het speciale huwelijksbootje van de Wereldhavendagen te stappen. Daaronder een echtpaar uit Duitsland en een stel van 76 jaar. Op de site www.wereldhavendagen.nl staat iedere werkdag een nieuw 'bruidspaar van de dag'. De organisatie is benieuwd welk paar zich als nummer honderd aanmeld. Deze week kunnen nog prille bruidsparen zich opgeven. Bij 115 aangemelde bruidsparen sluit in ieder geval de inschrijving.

Wereldhavendagen
Na de openingsceremonie biedt de organisatie van de Wereldhavendagen de bruidsparen aansluitend een verzorgde rondvaarttocht aan in 'de huwelijksboot' door de grootste haven van Europa. Bovendien krijgen de bruidsparen de gelegenheid om een 'remake' van hun trouwfoto te laten maken op een van de meest populaire Rotterdamse plekjes van huwelijksfotografen, het grasveldje pal naast Hotel New York aan de rand van de Rotterdamse haven en tevens op de plaats waar de 33ste editie van de Wereldhavendagen plaatsvindt op 3, 4 en 5 september. De openingsceremonie begint vrijdagmiddag om 14.00 uur.

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven


----------

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.