Gemeente Lopik

Computerregeling in 2010 voortgezet

computer

Voor middelbare scholieren is een computer onmisbaar. Dankzij de computerregeling konden in 2009 computers en printers worden aangeschaft in vijftien gezinnen die op bijstandsniveau leven. De gemeente heeft besloten deze computerregeling voort te zetten. De gemeente Lopik en Stichting Leergeld Nieuwegein ondertekenen hiervoor op 3 september 2010 opnieuw een overeenkomst. Gezinnen kunnen tot uiterlijk 31 december 2010 hun aanvraag indienen.

Tegenwoordig kunnen kinderen op de middelbare school niet meer zonder een computer. Scholen bieden roosters aan via internet en verwachten dat kinderen werkstukken via mail versturen en gebruik maken van internetbronnen. Het inkomen van het gezin moet kinderen niet belemmeren in hun schoolprestaties en maatschappelijk functioneren. De gemeente Lopik zet zich in voor alle kinderen en vindt dat zij gelijke kansen moeten hebben. Om achterstand bij kinderen in gezinnen die op bijstandsniveau leven te voorkomen, heeft de gemeente Lopik een computerregeling ingesteld.

De Stichting Leergeld Nieuwegein blijft de computerregeling uitvoeren namens de gemeente Lopik. Op 3 september 2010 om 10.00 uur ondertekenen wethouder K.A.C. de Korte-de With en de heer J.A. Touw, voorzitter Stichting Leergeld Nieuwegein, een nieuwe dienstverleningsovereenkomst.

Inwoners komen voor de computerregeling in aanmerking als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

* het (gezins)inkomen is al meer dan een jaar niet hoger dan de bijstandsnorm;

* het inwonend kind gaat in 2010 naar het voortgezet onderwijs, of het inwonend kind is op 1 oktober 2010 tussen de 12 en 16 jaar en neemt deel aan het voortgezet onderwijs;

* men staat ingeschreven in de gemeente Lopik;
* in het gezin is geen computer aanwezig jonger dan 3 jaar;
* in het gezin is geen printer aanwezig jonger dan 3 jaar.

Gezinnen die op grond van de WWB, IOAW of IOAZ een uitkering van de gemeente Lopik ontvangen, krijgen automatisch een aanvraagformulier toegestuurd. Indien op 1 oktober 2010 geen aanvraagformulier is ontvangen, kan men rechtstreeks contact opnemen met Stichting Leergeld Nieuwegein, telefoon 030 630 54 25, e-mail leergeld@ggdmn.nl Vanaf 16 september 2010 neemt Stichting Leergeld weer aanvragen in behandeling. Tot uiterlijk 31 december 2010 kan een aanvraag worden ingediend