Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROUTE
Vr. 3 sept.

Spaans temperament en Utrechtse nuchterheid. Rondleiding Stadhuis van Miralles en omgeving

Loop mee en laat je verrassen door het bijzondere kunstwerk dat het stadhuis geworden is! Onder leiding van Aorta-gids Paula Dix-Hertogh worden de architectuur en het interieur van het Stadhuis bekeken.

Het stadhuis van Utrecht is al meer dan 650 jaar de plek waar de gemeenteraad, de burgemeester en wethouders bij elkaar komen. Langzaamaan is het stadhuis gegroeid tot een samensmelting van een tiental middeleeuwse panden en stadskastelen.

In 2000 heeft de Spaanse architect Miralles het stadhuis voor de laatste maal onder handen genomen. Met een bonte verzameling materialen wil Miralles de nadruk leggen op de verschillende stijlen, periodes en gebouwen die in het stadhuis verenigd zijn.

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrek

Kosten

Reserveren

15.00 uur

1,5 uur
Voor de hoofdingang van het Stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2 Utrecht ¤ 7,50 per perrsoon, ¤ 6,25 voor U-pas houders, 65+, CJP, studentenn en Vrienden van Aorta. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.