Dura Vermeer

Rotterdam - 03 september 2010

Drijvend Paviljoen geopend tijdens de Wereldhavendagen

Sinds mei 2010 heeft Rotterdam er een nieuw drijvend icoon bij: het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven. Tijdens de Wereldhavendagen die op 3,4 en 5 september plaatsvinden is dit bijzondere gebouw op 4 en 5 september van 11:00 uur tot - 17:00 uur geopend voor publiek.

Dura Vermeer Bouw Rotterdam realiseerde samen met collega Dura Vermeer-bedrijven in iets meer dan een half jaar dit drijvende icoon in de Rijnhaven, dat de komende jaren dienst doet als expositie- en tentoonstellingsruimte voor de Rotterdamse ambities op het gebied van klimaatbestendig bouwen. Het Drijvend Paviljoen is niet alleen bijzonder door de drijvende bollen op het water, maar ook vanwege het feit het paviljoen klimaatbestendig, innovatief, duurzaam en flexibel is.

Tijdens de Wereldhavendagen is er voor publiek een expositie over de innovatieve en inspirerende Rotterdamse aanpak van water, klimaat en energie. Op zaterdag 4 september staat deze vooral in het teken van water en klimaat, op zondag 5 september staat drijvend bouwen en gebiedsontwikkeling in de haven centraal. Ieder heel uur vinden er lezingen plaats en tevens kan er deelgenomen worden aan rondleidingen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.drijvendpaviljoen.nl of www.wereldhavendagen.nl