Ingezonden persbericht


Quintiq investeert 25 miljoen euro in Maleisië

's-Hertogenbosch, 3 september 2010 ­ Quintiq, leverancier van geavanceerde planning- en scheduling-oplossingen (APS), investeert 25 miljoen euro in zijn vestiging in Maleisië. Het bedrag is verspreid over de komende drie jaar. Het bedrijf breidt ook het aantal werknemers in Maleisië uit van de huidige 110 naar driehonderd in 2013. De nieuwe medewerkers zullen met name werkzaam zijn in het Global Development Center van Quintiq, dat is gevestigd in ()
Kuala Lumpur. Bij deze kapitaalinjectie ligt de nadruk dan ook op het investeren in kenniswerkers in deze regio. Quintiq heeft al diverse vooraanstaande klanten in Maleisië, waaronder DHL Express en luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs-Brahim.

"We streven ernaar om wereldwijd de meest vooraanstaande leverancier van advanced planning-oplossingen te worden. In Europa en Noord-Amerika timmeren we goed aan de weg en door ook een solide basis in Zuid-Oost Azië te vestigen, komen we een stuk dichter bij onze doelstellingen. Ik ben er vooral trots op dat we deze investering volledig met eigen middelen kunnen doen. Hier komt geen lening aan te pas", zegt Victor Allis, CEO en oprichter van Quintiq.

Quintiq is sinds de oprichting in 1997 winstgevend. Ook in de perioden waarin het bedrijf grote investeringen deed in buitenlandse kantoren, bleef het bedrijfsresultaat altijd positief. ###

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.




Ingezonden persbericht