Persbericht

3 september, 2010

Filip Dierckx volgt Guido Kestens op als nieuwe voorzitter van SD Worx

Vanaf 1 januari 2011 volgt Filip Dierckx Guido Kestens op als voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx. Guido Kestens is voorzitter sinds 1998 en legt zijn mandaat neer op 31 december 2010. Onder het bestuur van Guido Kestens is de SD Worx Groep aanzienlijke uitgebreid. De totale opbrengsten groeiden van 65 miljoen euro naar 236 miljoen euro in 2009 en het aantal werknemers binnen SD Worx steeg van 600 naar 1900 personen over diezelfde periode.

Filip Dierckx is vice-voorzitter van het directiecomité van BNP Paribas Fortis en maakt al meer dan 20 jaar deel uit van de raad van bestuur van SD Worx. De raad van bestuur verkoos hem unaniem om zijn ruime nationale en internationale ervaring in een dienstensector die goed aansluit bij die van SD Worx.

Filip Dierckx is zijn loopbaan begonnen als advocaat bij De Bandt, van Hecke & Lagae, in Brussel. In 1983 ging hij bij Generale Bank aan de slag als International Legal Counsel en als general manager raakte hij al snel betrokken bij de algemene administratie. In deze hoedanigheid was hij projectmanager tijdens de overname van Crédit Lyonnais Bank Nederland.

Van 1997 tot 1998 was hij voorzitter van het directiecomité van Belgolaise Bank en sinds 1998 managing director bij Fortis Bank, achtereenvolgens verantwoordelijk voor Retail Banking, Investment Banking & Financial Markets. In 2000 trad hij toe tot het executive committee van Fortis en werd hij CEO van Fortis Merchant Banking. Op 1 januari 2008 werd Filip Dierckx voorzitter van Fortis Bank. Op dit moment is hij vice-voorzitter van het directiecomité en het executive committee, en bekleedt hij de functie van COO bij BNP Paribas Fortis.

(286 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE