Nog één dag tot het 6de Salsa- & Sambafestival in Nijmegen!

Nog één dag en dan is het weer zover. Honderden muzikanten, danseressen en andere artiesten overvallen de stad. Dit jaar brengen we Nijmegen een zeer afwisselend programma.

Start festival op zaterdag
Morgen start het festival vanaf 12.00 uur met de klanken van de eerste sambabands. Zij spelen op de Ganzenheuvel, Koningsplein en Molenplein tot 17.00 uur. Op het einde van de middag, rond 17.30 uur, verzamelen zij zich op het Koningsplein en de Mariënburg om de eindfinale te spelen. Op de Molenstraat (voor de kerk) zijn de hele middag en avond Capoeira presentaties. En op de Grote Markt laten sambapodiumgroepen en DJ's van 19.30 uur tot 12 uur 's avonds, hun mooiste klanken horen.

Het centrum van het festival bevindt zich deze dag echter op het Mariënburgplein. Hier vind je namelijk van 13.00 uur 's middags tot 12 uur 's avonds een prachtig Salsapodium met Latin DJ's, showdansgroepen en dansworkshops! Ook kun je op het plein wat lekkers eten en drinken.

Optocht op zondag
Zondag staat helemaal in het teken van de grote optocht. Om 14.00 uur start de lange stoet met praalwagens, salsadanseressen en sambagroepen op Kelfkensbos. De optocht trekt door de hele stad via de Walstraat, het Molenplein, Hezelstraat, Grote Markt, Marikenstraat en eindigt op het Mariënburgplein. Deze happening wil je niet missen! Verder kun je op de Tropische markt op het Mariënburgplein (voor de Lux) de hele middag Braziliaans producten vinden, van percussie-instrumenten tot lekkere hapjes.

Natuurlijk laten vandaag sambabands van 12.00 uur tot 17.30 uur hun mooiste nummers horen. Ook zijn er weer Capoeira presentaties in de Molenstraat en een Sambafinale om 17.30 uur op de Grote Markt. Op het Salsapodium zijn deze dag tot 8 uur 's avonds ook weer leuke DJ's, dansshows en salsagroepen te zien en te horen. Kinderen (en hun ouders) zijn welkom op de Grote Markt om zich te laten schminken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website

www.sambafestivalnijmegen.nl.




Ingezonden persbericht