Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 3 september 2010

Eerste keurmerk Veilig Ondernemen Ster voor Krommestraat en deel Langestraat

Ondernemers van de Krommestraat en een deel van de Langestraat in de Amersfoortse binnenstad krijgen op maandag 6 september 2010 de eerste Keurmerk Veilig Ondernemen Ster uitgereikt. Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen.

De winkeliers van de Krommestraat en een deel van de Langestraat, gemeente Amersfoort, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, politie en brandweer hebben de handen ineen geslagen voor een veilige winkelomgeving. In februari 2009 ondertekenden zij de intentieverklaring.

Nu hebben de winkeliers de eerste ster verdiend omdat zij gezamenlijk afspraken hebben gemaakt en vastgelegd over maatregelen die de veiligheid verbeteren zoals het burenbelsysteem en over brandveiligheid van de winkelpanden. Door het gezamenlijk optrekken met de politie is de overlast flink afgenomen. Ook hebben de winkeliers maatregelen getroffen om de Krommestraat meer levendig te maken. Zo hebben zij bijvoorbeeld in overleg met de gemeente bloembakken geplaatst.

Na deze eerste ster kunnen meer sterren verkregen worden voor bijvoorbeeld de veiligheid in de directe omgeving van het gebied. In Amersfoort wordt al langer gewerkt met het keurmerk voor verschillende winkelcentra, zoals Neptunusplein, Emiclaer, Schothorst en De Kamp. De aanpak van onveiligheid kenmerkt zich door samenwerking. Betrokken partijen spannen zich in voor een veilige stad: nu en in de toekomst. Inwoners, bedrijven en bezoekers dragen bij aan een veilige stad. Meer informatie over veilig Amersfoort is te vinden op www.amersfoort.nl/veilig.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort