Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  3 september 2010




Heerderstrand beter toegankelijk voor mensen met beperking


Sinds de plaatsing van het hekwerk rond het Heerderstrand kwam het geregeld voor dat mensen met een beperking niet wisten hoe ze bij het strand konden komen. Ze stonden dan voor het hek en wisten niet hoe ze daar langs konden komen. Dit was voor zowel het Platform Gehandicaptenbeleid als voor het college van B&W van Heerde een doorn in het oog.

De heer A.J. Schoppens had namens het Platform Gehandicaptenbeleid al regelmatig gevraagd om hierin verbeteringen aan te brengen, maar zonder resultaat. Vandaar dat wethouder Hubert Bögemann kort na zijn aantreden zich hiervoor heeft ingezet en er direct werk van heeft gemaakt. Hoewel het niet direct de verantwoordelijkheid van de gemeente is zijn er nu toch op twee plaatsen borden gezet.

Op deze borden staat aangegeven dat de sleutel van het hek rondom het Heerderstrand, waarmee mensen met een beperking toegang tot het strand kunnen krijgen, af te halen is bij de kiosk van de Pitch en Putt baan. Bovendien staat op de borden het telefoonnummer van de RGV, waar men met vragen terecht kan.




Einde persbericht






Gemeente Heerde