Ingezonden persbericht


Nieuwe compacte modellen van NAVIGON

NAVIGON toont 20 serie tijdens IFA

Amsterdam, IFA 2010 ­ Klein, licchtgewicht en het past in je broekzak: de nieuwe Navigon 20 modellen zijn de navigatiesystemen voor citytrips naar bijvoorbeeld Parijs. Je rijdt eenvoudig naar Parijs en gebruikt het daar als voetgangersnavigatie. NAVIGON toont tijdens de IFA voor het eerst de NAVIGON 20 Easy en 20 Plus.

Klein maar betrouwbaar
NAVIGON20Plus_ActiveLane_LR
Het 3,5 inch scherm maakt de Navigon 20 een elegante accessoire. 'NAVIGON heeft het juiste systeem voor iedere gebruiker,' zegt Jörn Watzke, Executive Vice President Product Line Management bij NAVIGON. 'Met de 20 modellen bieden we handige instapmodellen voor de minder intensieve gebruiker en voetgangers.' De Easy en Plus hebben beide EU23 kaarten en de features zorgen voor een betrouwbare navigatie. Zelfs files zijn geen probleem ­ TMC route-informatie ziet de files en geeft vervolgens een alternatieve route. De 'actieve rijbaanassistent' is handig in een stad met lastige afritten: een dynamisch plaatje toont wanneer je van baan moet veranderen. De 'snelheidsassistent' waarschuwt wanneer de bestuurder harder gaat dan de toegestane maximum snelheid. Daarnaast is het mogelijk om met 'NAVIGON MyBest POI' je eigen special bestemmingen in te delen in categorieën. Deze 'Points of Interest' worden aan de bovenkant van het scherm weergegeven. Met 'One Click Menu' kunnen de icoontjes en menu's worden verborgen, waardoor er meer overzicht is voor de route. Een belangrijke functie in de Navigon 20 is de voetgangersnavigatie. In portretweergave vinden gebruikers van het system eenvoudig hun weg in onbekende stadscentra. Daarbij zit ook 'NAVIGON deur-tot-deur' dat de locatie opslaat van de geparkeerde auto. Het systeem begeleidt je vervolgens te voet naar de eindbestemming en weer terug naar de auto.

Extra comfort en veiligheid met Plus
De NAVIGON 20 Plus komt met een aantal exclusieve features en is gericht op iedereen die comfort belangrijk vindt en af en toe gebruik maakt van navigatie. De 'Bewegingssensor' biedt bijvoorbeeld comfort en veiligheid door het menu of NAIVGON MyBest POI te activeren zonder het scherm aan te raken. De NAVIGON 20 Plus komt verder met 'NAVIGON Sightseeing' en 'Text-to-Speech', voor toeristische routes en gesproken straatnamen waardoor de bestuurder zich kan concentreren op de verkeerssituatie. Met 'NAVIGON Sightseeing inspired by MERIAN scout' wordt het Plus systeem omgetoverd in een reisgids en toont het de dichtstbijzijnde toeristische bezienswaardigheden en geeft achtergrondinformatie en reviews van het redactionele team van Merian. Standaard zijn er 14 verschillende routes geïnstalleerd en extra routes zijn verkrijgbaar via de webshop en NAVIGON Fresh. Zowel de NAVIGON 20 Easy als de NAVIGON 20 Plus zijn vanaf begin vierde kwartaal beschikbaar en kosten respectievelijk ¤99 en ¤129.


- EINDE -

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter Flickr: http://www.navigon.com/flickr YouTube: http://www.navigon.com/youtube Facebook: http://www.navigon.com/facebook


Noot voor redacties