Projectorganisatie Maasvlakte 2


Maasvlakte 2 voor de kade tijdens de Wereldhavendagen

17-08-2010

Wat doet de Blockbuster, en wat wordt er elke twee weken uit Noorwegen aangevoerd? Op deze en alle andere vragen krijg je antwoord op de Parkkade tijdens de Wereldhavendagen, in de tent van het Havenbedrijf Rotterdam en aannemer PUMA. Of je maakt een Havendagenexcursie naar FutureLand!

Maar er is meer. Op 3, 4 en 5 september presenteren veel meer haven(gerelateerde)bedrijven zich op de kades met veel bijzonder havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die bezocht kunnen worden. Er zijn leuke kinderactiviteiten en er is heel wat havenspektakel op het water te bewonderen.

Verder zijn er ook dit jaar weer bijzondere excursies. Deze minireisjes brengen u per boot, bus, trein of zelfs vliegtuig bij de meest uiteenlopende bedrijven. De verkoop van excursiekaarten start maandag 23 augustus. 24 uur per dag op wereldhavendagen.nl en tot en met 2 september op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur via 010-412 53 53.

Maasvlakte 2 in de stad
De aanleg van Maasvlakte 2 is in volle gang. Meer dan de helft van al het zand is opgespoten en de harde zeewering en eerste kademuur zijn in aanbouw. Wat doet de Blockbuster, en wat wordt er elke twee weken uit Noorwegen aangevoerd? Op deze en alle andere vragen krijg je antwoord op de Parkkade, in de tent van het Havenbedrijf Rotterdam en aannemer PUMA.

Wat er allemaal al is gebeurd en wat er de komende jaren nog te doen staat. Het havenbedrijf Rotterdam doet dit alles samen met de aannemer haarfijn uit de doeken, in beeld, woord en geluid. En met enthousiaste medewerkers die al dan niet letterlijk met de voeten in het zand staan. Vraag ze de hemd van het lijf over alles wat je altijd al hebt willen weten over het grootste infrastructurele project dat op dit moment in Nederland in uitvoering is.

Kom aan boord
Voor de tent ligt één van de sleephopperzuigers aan de kade waarmee PUMA Maasvlakte 2 uit zee haalt. Sleephopperzuigers zijn zeevarende schepen die het zand waarmee Maasvlakte 2 wordt aangelegd opzuigen vanaf de Noordzeebodem. Voor de eerste fase van de aanleg gaat het om zo'n 200 miljoen kubieke meter zand. Naast zand uit zee komt er ook zand vrij bij het uitdiepen van de havenbekkens en bij projecten in het bestaande gebied. In totaal gaat het om 240 miljoen m³. Daarmee kan stadion De Kuip wel zo'n 160 keer tot de nok toe gevuld worden. Kom aan boord! Er is veel te zien en te horen.

Ga op tijdens de Wereldhavendagen naar FutureLand en volg de aanleg van Maasvlakte 2 op de voet
Met je neus bovenop de uitbreiding van de Rotterdamse haven? In informatiecentrum FutureLand sta je oog in oog met de sleephopperzuigers, zand, beton en stoere werklui, maar óók met mammoeten. Zie Maasvlakte 2 groeien en kom alles te weten over bouw, natuur en economie. Na een speciale Havendagenpresentatie ga je natuurlijk zelf op onderzoek uit. Interactief en innovatief: zo vind je makkelijk wat je weten wilt! De excursies vertrekken vanaf de Kop van Zuid in Rotterdam. Een touringcar brengt je dwars door de Rotterdamse haven tot het meest westelijke punt, waar de uitbreiding in razend tempo gerealiseerd wordt.

Excursies
Vertrek per bus vanaf de Wilhelminapier, bij Hotel New York, Rotterdam. Vrijdag:......9.00, 10.00, 11.30 en 13.00 uur
Zaterdag:...9.30, 11.00, 13.00 en 14.30 uur
Zondag:.....9.30 (Engelstalige excursie), 11.00, 13.00 en 14.30 uur Duur:.........3,5 uur
Prijs:..........EUR 5,50
Reserveer op www.wereldhavendagen.nl