Gemeente Wassenaar

Vrijdag 3 september a.s. rond 13.00 uur komt de sponsorloop van de Sport Empowerment Foundation naar Raadhuis de Paauw

Voor de handtekening van de burgemeester.

Persbericht

Jonge stichting, Sport Empowerment Foundation, organiseert sponsorloop door Randstad.

Opgericht in maart 2010, is SEF opzoek naar naamsbekendheid om te ontwikkelen als stichting. Om de naam een boost te geven organiseren de 4 team leden van SEF een sponsorloop door Randstad. Hierbij trekken zij van gemeente naar gemeente, waar de mannen een handtekening van de burgemeester of van een wethouder ontvangen. In 7 dagen tijd trekken de SEFers al sportend rond, elke dag in teken van een andere sport. De lijst met handtekeningen zullen zij achteraf inlijsten en staat symbool voor de prestatie die het team heeft geleverd. Hieronder meer informatie over de stichtring en haar doelen:

SEF is gecreëerd omdat 4 ambitieuze studenten sportgelegenheid willen creëren in Costa Rica. Daarnaast gaan zij faciliteiten creëren en komt er een educatief sportprogramma waarin de deelnemers van het sportprogramma in Costa Rica doormiddel van sport mentaal en fysiek getraind worden. In landen waar armoede heerst is er vaak geen mogelijkheid voor kinderen om sport onder goede begeleiding te beoefenen. Sport draagt sterk bij aan de ontwikkeling van kinderen, op mentaal en fysiek niveau. Dit was de belangrijkste reden dat SEF hiermee begonnen is; zij willen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen en vrijwillig professionele begeleiding in sport aanbieden. En natuurlijk ook om bij te dragen aan de plezier factor van de kinderen in Costa Rica! De doelgroep zijn kinderen en jongeren van 8-18 jaar. De SEFers werken hard voor een succesvol project met in gedachte het doorzetten en uitbreiden in de toekomst.

Het doel van het project is om sport gelegenheid te creëren en de daarbij horende voorzieningen zoals materialen, faciliteiten en begeleiders aan te bieden. SEF wilt met het project in Costa Rica bereiken dat de kinderen / jongeren meer structuur krijgen in hun leven en een kans geven voor de toekomst. Door lokale mensen in te zetten bij het project betrekken zij de bewoners bij het project, zodat de bewoners eventueel bij het vertrek van SEF het project kunnen doorzetten. De team leden van SEF proberen zoveel mogelijk lokale bewoners bij het project te betrekken zodat het project per locatie doorgezet kan worden op het moment dat de stichting er niet meer is.