Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-09-2010

Geen aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was er veel publiek op de been in het centrum. Er zijn geen aanhoudingen verricht. We zijn er bekeuringen uitgedeeld, waarvan drie voor fout parkeren, twee voor het gebruiken van alcohol op straat en één voor het niet voeren van verlichting.

Vijf aanhoudingen na spuiten graffiti

BREDA: Surveillerende agenten zag vrijdag om 01.15 uur een medewerker van de NS achter een vijftal jongeren aan rennen. De medewerker bleek de vijf te hebben betrapt op het spuiten van graffiti. De vijf, vier minderjarigen tussen de 15 en 17, waarvan een meisje en een jongen van 18 jaar oud, allemaal woonachtig in Breda, zijn aangehouden. Op het politiebureau werden hun ouders in kennis gesteld. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Er zal worden gekeken of ze in aanmerking komen voor een HALT-verwijzing.
Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Bromfietser aangehouden na ongeval

BREDA: Donderdag gebeurde er tegen 19.00 uur een ongeval op de kruising tussen de Nieuwe Heilaarstraat en de Pastoor van Spaandonkstraat. Een 52-jarige Bredanaar reed over de Nieuwe Heilaarstraat op een bromfiets. Bij de kruising kwam er een auto uit de Pastoor van Spaandonkstraat. Beide voertuigen stopten in eerste instantie en reden op hetzelfde moment door. Hierbij reed de bromfietser tegen de zijkant van de auto aan. De 52-jarige man en de 16-jarige bijrijdster kwamen beiden ten val. Het 16-jarige meisje uit Breda is onderzocht door toegesneld ambulancepersoneel. Ze had vermoedelijk iets verrekt in haar enkel. De 52-jarige man had geen voorrang verleend aan de 20-jarige
bestuurster van de auto, een vrouw uit Breda. De man bleek geen rijbewijs te hebben en hij was onder invloed van alcohol. De man is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 115 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor uiten bedreigingen

BREDA: De politie hield vrijdag een 35-jarige man uit Breda aan voor bedreiging. De man had een aantal maatschappelijke instanties
schriftelijk bedreigd. Hiervan werd melding gedaan bij de politie. Deze stelde een onderzoek in en hield de man vrijdag aan in zijn woning. Tijdens verhoor verklaarde de man dat hij de brieven had gestuurd omdat hij dusdanig in de financiële problemen was gekomen dat hij geen uitweg meer zag. Hij zou hierbij niet de bedoeling hebben gehad bedreigingen te uiten, maar had uit wanhoop gehandeld. Hij is ingesloten en de politie heeft contact opgenomen met de crisisdienst voor beoordeling van de verdachte.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-09-2010 13:11 | © Regio Midden en West Brabant |