Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 september

Alkmaar, 03-09-2010 o 14.00 uur

Politie waarschuwt voor inklimming

Alkmaar, vrijdag 3 september

Dieven zoeken nu eenmaal de eenvoudigste manier om bij een woning in te kunnen breken. En waarom zou je moeilijk proberen een achterdeur te forceren als je via een plat dak of een balkon eenvoudig bij een balkondeur kunt komen, die vaak voorzien is van eenvoudiger hang en sluitwerk of soms zelf open staat.

Bij een woning aan de Laat kwamen de daders ook binnen via het balkon en de balkondeur, die openstond in verband met de wasdroger. Hoewel de daders over verschillende daken hadden moeten klimmen, loonde het de moeite. Er werden onder anderen drie laptops en een X-box ontvreemd.

Advies is om ook balkondeuren en slaapkamerramen te voorzien van goed hang- en sluitwerk en deze goed af te sluiten.

Politie treft harddrugs en wapen aan

Hoorn, donderdag 2 september

Op donderdagmiddag werden in een woning aan het Jupiterhof in Hoorn een 22-jarige en een 31-jarige man aangehouden wegens het bezit van harddrugs en een wapen. Bij een onderzoek in de woning werd de man aangetroffen in een van de slaapkamers. In de kamer stond een bureau waarop een zakje wit poeder, een lepeltje en verpakkingsmateriaal voor gebruikershoeveelheden harddrugs. Het gaat hier vermoedelijk om cocaïne. In de woning werd ook een omgebouwd alarmvuurwapen aangetroffen. Bezit van het wapen is strafbaar. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.

Twee aanhoudingen voor patronen en drugs

Anna Paulowna, vrijdag 3 september

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.15 uur werd op de Molenvaart in Anna Paulowna een personenauto gecontroleerd waarin een 27-jarige man uit Den Oever en een 23-jarige man uit Wieringerwerf. Bij de controle zag de politie een patroon en een wikkel met harddrugs in de auto liggen. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek in de auto werd een tweede patroon gevonden evenals meerder wikkels drugs en pillen.

Zes bekeuringen bij onopvallende controle

Hoorn, donderdag 2 september

Op donderdagmiddag en avond werd op het Keern in Hoorn een onopvallende verkeerscontrole gehouden door een politieman op een onopvallende motorfiets. In totaal kregen zes bestuurders een bekeuring wegens het niet handsfree bellen, negeren van rood licht en te hoge snelheid (112 in plaats van 80 km per uur).

Meisje gewond bij aanrijding

Den Helder, donderdag 2 september

Op donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur raakte een 17-jarig meisje uit Julianadorp gewond bij een verkeersongeval op de Kievitstraat in Den Helder. Het meisje reed op een scooter en zag te laat dat een personenauto stil stond. De 51-jarige bestuurster uit Breezand stond te wachten op tegemoetkomend verkeer. Het meisje reed achterop de auto. Hoewel zij een helm droeg liep zij vermoedelijk een gescheurde of gebroken neus op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Onderuit na wheelie

Heerhugowaard, donderdag 2 september

Op donderdagmiddag omstreeks 12.45 uur raakte een 23-jarige man uit Heiloo gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dopplerstraat in Heerhugowaard. De man reed op een motorfiets en droeg vermoedelijk geen helm. Volgens een getuige maakte de man een wheelie waarbij de motor achteroversloeg. De man kwam daarbij op het wegdek terecht en liep een beenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht worden naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 3 september

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.55 uur werd op het Zevenhuizen in Alkmaar een 18-jarige jongen uit Warmenhuizen op een snorfiets gecontroleerd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 385 ug/l. Omdat het hier gaat om een beginnend bestuurder, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vier maal het voorhem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Brommerdieven aangehouden

Alkmaar, vrijdag 3 september

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.25 uur werden twee verdachten aangehouden op De Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Het ging om twee mannen uit Arnhem van 21 en 23 jaar oud.

Een getuige meldde omstreeks 03.25 uur dat twee mannen in een bestelbus een brommer aan het inladen waren op t Hondsbosch in Alkmaar. De politie ging ter plaatse en trof de bus met de mannen aan op de Nieuwe Schermerweg. Achterin stond de bromfiets. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Lang en gevaarlijk

Den Helder, vrijdag 3 september

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur kreeg een 48-jarige man uit Breezand een proces-verbaal wegens uitstekende lading. De man transporteerde steigerdelen op zijn bestelwagen. Deze staken achter het voertuig 3,5 meter uit en aan de voorzijde 3 meter. Bij elkaar werd het geel daardoor 10,90 meter lang. De man kreeg een proces-verbaal.