Watersportverbond - KNWV

Meer aandacht voor duurzaam varen

vrijdag 3 september 2010

Drie belangrijke partijen in de watersportindustrie: HISWA Vereniging, Stichting Electrisch varen (SEV) en Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF), slaan de handen ineen om elektrisch varen een belangrijk impuls te geven. Ze tekenden gisteren op de HISWA te water het convenant professionalisering branche elektrisch varen.

Nederland voorbeeldland elektrisch varen
De HISWA Vereniging heeft toegezegd haar kennis en expertise in te zetten om samen met SEV en SEFF onderzoek te verrichten naar de kansen en mogelijkheden die het elektrisch varen biedt.
Elektrisch varen is het varen van de toekomst. Het is stil, zuinig en milieuvriendelijk. De organisaties willen het elektrisch varen beter verankeren in de branche.

Elektrische aandrijving
Elektrische aandrijving is een vervanging van een verbrandingsmotor en is al jaren aan een âstilleâ opmars bezig. Er varen steeds meer elektrisch aangedreven vaartuigen in Nederland, zowel particulier als in de verhuursector.

Buitenland
De organisaties willen zich niet alleen richten op de Nederlandse watersport. De organisaties vinden dat Nederland over voldoende expertise beschikt om als voorbeeld te functioneren wereldwijd.