Consumentenbond

3 september 2010

Meer inzicht in pensioen

Consumenten die ongerust zijn over de hoogte van hun pensioen kunnen de komende twee weken voor uitgebreide informatie terecht op de website van de Consumentenbond. Met behulp van een online pensioenmodule krijgen consumenten in 4 stappen inzicht in de financiële situatie op het moment dat ze met pensioen gaan. Op de site staan ook diverse mogelijkheden om een eventueel pensioentekort aan te vullen.

De recente pensioenontwikkelingen kunnen ook invloed hebben op de pensioenuitkering van mensen die nu nog werken. De Consumentenbond wijst er op dat juist deze consumenten nog diverse mogelijkheden hebben om bij te sparen als een pensioentekort dreigt. Er is momenteel veel onduidelijkheid over pensioenuitkeringen bij tienduizenden Nederlanders.

Duidelijkheid pensioenen
Begin augustus 2010 riep de Consumentenbond pensioenfondsen op direct duidelijkheid te geven aan werknemers en gepensioneerden over de gevolgen van een eventuele korting op hun pensioenuitkering. De bond vindt het onacceptabel dat pensioendeelnemers niet weten waar zij aan toe zijn met betrekking tot hun oudedagsvoorziening.

Duidelijkheid pensioenfondsen nodig

www.consumentenbond.nl/pensioenen