Gemeente Doetinchem

Extra verkeersmaatregelen tijdens stadsfeest

Persbericht, 3 september 2010

Na overleg tussen politie, brandweer en gemeente is besloten om dit weekend een aantal extra korte termijn verkeersmaatregelen te treffen in en om het centrum van Doetinchem. Dit om de verkeershinder door de vele wegwerkzaamheden in de komende tijd te minimaliseren.

Doetinchem verwacht een druk bezocht stadsfeest. De populaire artiesten en de goede weersvoorspellingen zullen hieraan bijdragen. De extra verkeersmaatregelen bestaan uit extra aandacht voor de bebording. Er wordt bepaald waar extra omleidingsborden noodzakelijk zijn en waar deze duidelijker moeten. Daarnaast is er aandacht voor de volgende knelpunten:

1. Tijdens het stadsfeest gaan op de kruising Terborgseweg / JF Kennedylaan de verkeerslichten uit. Het verkeer zal zich hierdoor zelf gaan sturen. De oversteek van de fietsers komt op de hoogte van de Stationsstraat en de overige oversteken worden ten behoeve van de veiligheid tijdelijk afgesloten. Op drukke tijden zullen stadswachten als verkeersleiders ondersteunend worden ingezet.

2. Tijdens en ook na het stadsfeest zal de politie op het kruispunt JF Kennedylaan / Hofstraat extra controle op door rood rijden gaan uitvoeren in de spits. Dit om de doorstroming te bevorderen.

3. Na het stadsfeest zal de politie tijdens schooltijden optreden tegen verkeersovertredingen (m.n. door rood rijden) rondom het Metzo college en Graafschap college. Dit voor een veiligere situatie voor scholieren en een betere doorstroming voor het hele verkeer.

De gemeente Doetinchem blijft in overleg met de hulpdiensten om de verkeershinder in Doetinchem verder te beperken. Indien nodig worden aanvullende maatregelen getroffen.