Senternovem

03-09-2010 |

Taiwan toegevoegd aan de lijst met opkomende markten per 1 januari 2011

Vanaf 1 januari 2011 zal Taiwan worden toegevoegd aan de lijst met opkomende markten, hierdoor kunnen Nederlandse bedrijven die een R&D samenwerking aangaan met een bedrijf of onderzoeksinstelling uit Taiwan in aanmerking komen voor een subsidie uit het subsidie-instrument Internationaal Innoveren.

Momenteel zijn de volgende landen aangemerkt als opkomende markten: Brazilië, China, India, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.


De belangstelling van het Nederlandse
bedrijfsleven voor het uitvoeren van innovatieve samenwerkingsprojecten in Taiwan is sterk toegenomen. Tegen deze achtergrond brengt een Agentschap NL/EZ-delegatie o.l.v. Renée Bergkamp en Willem Zwalve medio september 2010 een bezoek aan Taiwan om -in lijn met de belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven- de banden tussen Taiwan en Nederland te versterken. Renée Bergkamp en Willem Zwalve zullen tijdens hun bezoek melden dat Agentschap NL door het aanmerken van Taiwan als opkomende markt, een belangrijke stap heeft gezet om innovatieve samenwerking met Taiwan te stimuleren.