Belgische Federale Overheid

voor België

De Verenigde Naties organiseren vergelijkende rekruteringsexamens voor België

Datum: 03 september 2010

Buitenlandse Zaken brengt in herinnering dat de Verenigde Naties dit jaar voor de eerste maal sedert verscheidene jaren nationale wervingsexamens organiseren voor België (voorgaande rekrutering in 1997). Deze examens bieden een uitzonderlijke gelegenheid om toe te treden tot een prestigieuze internationale organisatie.

De inschrijvingsprocedure neemt een einde op 19 september 2010. De inschrijving is enkel open voor kandidaten die over een universitair diploma beschikken, die de leeftijd van 32 jaar nog niet bereikt hebben op 31 december 2010, en die over een zeer goede talenkennis beschikken (Frans en Engels). Vrouwen worden aangemoedigd om hun kandidatuur in te dienen.

De schriftelijke proeven zullen plaatsvinden te Brussel op 1 december 2010, voor de volgende negen vakgebieden : administratie, demografie, economie, juridische zaken, mensenrechten, radioproductie (Arabisch, Chinees, Frans), veiligheid, statistieken en web design/development. Op dit ogenblik worden inschrijvingen voor de domeinen statistiek, demografie en web design/development aangemoedigd, aangezien er tot nog toe slechts weinig kandidaten zich hebben aangemeld. Per domein wordt een maximaal aantal van 40 kandidaten uitgenodigd om aan het schriftelijk examen deel te nemen. Rond midden oktober zullen de kandidaten vernemen of ze al dan niet mogen deelnemen aan het examen.

Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd om te solliciteren via de website van de Verenigde Naties, die alle gedetailleerde informatie bevat over deze rekrutering :
http://www.un.org/Depts/OHRM/examin/ncrepage.htm.

Zie ook: Werken bij internationale organisaties