Gemeente Zoetermeer

Druk úw stempel op de binnenstad en denk mee!

terras in binnenstad

Wat vindt u goed aan de binnenstad van Zoetermeer en wat kan beter? Wat maakt het centrum van Zoetermeer in de toekomst sfeervol, bruisend en veilig? Waarvan droomt ú als u denkt aan onze binnenstad in de toekomst? Wij willen graag úw mening weten!
De gemeente is bezig met de ontwikkeling van de Visie Binnenstad 2030 en wil graag dat u meedenkt over de toekomst van de binnenstad. Op vrijdag en zaterdag 3 en 4 september wordt daarom op verschillende plekken in het centrum op ludieke wijze uw aandacht hiervoor gevraagd. U kunt u dan aanmelden om aan de discussie over de binnenstad deel te nemen.

Waar vindt u wat op 3 en 4 september?
In het Stadshart, de Dorpsstraat en het Woonhart verbeelden allerlei activiteiten de vijf ambities voor de binnenstad:


1. Binnenstad verbinden. Een 200 meter lange rode loper legt letterlijk een verbinding tussen het Stadshart en het Woonhart. Hier ontmoet u piccolo's die u informeren over de Visie Binnenstad.
2. Inzetten op stedelijke woonmilieus. Op het Stadhuisplein staat een jongerenwoning, waarbij u op bezoek kunt gaan bij jongeren uit Zoetermeer.

3. Culturele identiteit ontwikkelen. In de Dorpsstraat komt een cultuurmuur van kunstenaars van Terra, waarbij u aan de hand van iconen kunt bepalen welke cultuur u belangrijk vindt voor Zoetermeer.
4. Binnenstad presenteren. Op diverse plekken in het centrum komen wegwijzerborden, die op een bijzondere manier de (visie) binnenstad presenteren.

5. Bijzondere plekken creëren. Speciaal voor dit weekend wordt het Burgemeester Wegstapelplein, dat nu wordt gebruikt als fietsenstalling, omgetoverd tot een horecaplein.

Op al deze plekken kunt u zich aanmelden om mee te denken over de toekomst van de binnenstad. Bovendien kunt u vanaf 3 september de campagnewebsite www.zoetermeer.nl/binnenstad bezoeken. Hier kunt u alle ontwikkelingen rond de Visie Binnenstad op de voet volgen en meedenken.