Gemeente Binnenmaas

Schelf op Seef

Op vrijdag 3 september om 9.00 uur ontvangt OBS De Schelf aan de Vlasstraat in ?s-Gravendeel als eerste school in 's-Gravendeel het verkeersveiligheidslabel School op Seef. Wethouder Joosten van de gemeente Binnenmaas zal het label overhandigen aan de directeur van De Schelf, Cor Diepstraten.

Bij de uitreiking zal ook de heer Houtman namens de certificeringscommissie School op Seef aanwezig zijn. De heer Houtman is tevens burgemeester van Nieuw Lekkerland.

De Schelf heeft het label verdiend voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Een aantal kinderen en wethouder Joosten zullen deelnemen aan een demonstratie van een praktijkles Verkeer, uitgezet door de verkeersouders van De Schelf.

Veilige schoolomgeving

Binnen School op Seef bestaat sinds enkele jaren de mogelijkheid voor scholen om zich te certificeren als verkeersveilige school. Een school maakt zo haar inspanningen op het gebied van verkeerseducatie en veiligheid voor de kinderen in het verkeer zichtbaar. De Schelf is getoetst op theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders, en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes.

Het verkeerseducatieprogramma School op Seef is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Uitgangspunt van School op Seef is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer.

Om de uitreiking extra feestelijk te maken zullen de 300 leerlingen van De Schelf, onderdeel van Acis, een levend zebrapad vormen.

School op Seef op De Schelf kwam tot stand in samenwerking met verkeersouders, team, leerlingen, gemeente Binnenmaas, verkeersleerkracht CED, jongerenwerk s-Gravendeel, hulpouders en veilig verkeer Nederland afdeling s-Gravendeel.