Haven Amsterdam

Westpoort best onderhouden bedrijventerrein Amsterdam 2010


1 september 2010
Ingezonden bericht. Haven Amsterdam wint voor de derde keer op rij de ORAM-prijs voor het best onderhouden bedrijventerrein van de stad. Zij winnen ditmaal met bedrijventerrein Westpoort. Westpoort is het grootste bedrijventerrein van Amsterdam met zeer diverse bedrijvigheid. Er zijn zowel haven- als industriële bedrijven, maar ook kantoren gevestigd.

'Het goede onderhoudsniveau van het terrein, het uitgebreide fietspadennetwerk, het zeer professionele beheer van het gebied en de intensieve contacten die de beheerders onderhouden met de gebruikers in Westpoort, maakt van Haven Amsterdam een terechte winnaar', aldus ORAM-voorzitter Paul Wevers.

Om de aandacht voor het beheer van de bedrijventerreinen te stimuleren, kent ORAM jaarlijks de 'ORAM-prijs' toe voor het best onderhouden Amsterdamse bedrijventerrein. Dit is een wisselprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van dat terrein. De prijs is voor het eerst uitgereikt in 2001. Alle Amsterdamse bedrijventerreinen dingen mee. De criteria waarop de terreinen worden beoordeeld, zijn: onkruid- en zwerfvuilbeheer, verzorgen verhardingen, groenstroken en straatmeubilair.

Naast de ORAM-prijs waren er twee eervolle vermeldingen. De eerste ging naar het stadsdeel Zuidoost voor het beheer van Amstel III. Het stadsdeel kreeg de vermelding voor het al jaren goed onderhouden van het terrein met een diverse samenstelling, zoals kantoren en zelfs een stadion. De tweede vermelding was voor het nieuwe stadsdeel Oost voor het beheer van de bedrijventerreinen in Zeeburg. Oost doet met hernieuwde inzet haar best om te zorgen voor een gebied met kwalitatief goed onderhoud. Het afgelopen jaar is dit dan ook sterk verbeterd.

Op vrijdag 3 september wordt op Westpoort een bord onthuld met de vermelding dat dit gebied de ORAM-prijs 2010 heeft gewonnen.