Gemeente Haaksbergen


Schuttersfeesten
17-08-2010 Schuttersfeesten
Binnenkort beginnen de Haaksbergse Schuttersfeesten weer. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september vormt park Groot Scholtenhagen het podium voor dit jaarlijks terugkerende festijn.

Bij voorgaande edities kwam het nog wel eens tot geluidsoverlast. De gemeente heeft in de vergunning extra maatregelen opgenomen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Burgemeester Loohuis legt uit.

"Ook aan de verleende vergunning voor dit jaar zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Zo hebben we aan het ten gehore brengen van muziek strikte eindtijden gesteld. In de nacht van vrijdag op zaterdag is dat half twee ´s nachts. Van zaterdag op zondag mag er tot kwart over twee ´s nachts worden gemusiceerd en op zondagavond tot het middernachtelijk uur", vertelt burgemeester Loohuis.

Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente bovendien aanvullende eisen gesteld aan het geluidsniveau. "Dan gaat het om de zogeheten decibelnormen", aldus Loohuis. "Op de vrijdagavond en zaterdagavond zal gecontroleerd worden of aan de opgelegde geluidsnormen wordt voldaan. Als het geluid harder blijkt te zijn dan mag, dan krijgt de organisatie dat meteen te horen en moet de muziek zachter gezet worden."

"We denken dat de maatregelen die we hebben genomen de mogelijke geluidshinder tot een minimum kunnen bepreken en dat de Schuttersfeesten weer voor iedereen kunnen uitgroeien tot een prachtig feest", besluit de burgemeester.