FloraHolland


Benefietveiling FloraHolland Rijnsburg voor KWF kankerbestrijding

RIJNSBURG (19 augustus 2010) - De sierteeltsector zet zich met de Pre Ride for the Roses en de Roparun al jaren in om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Door de sportieve prestaties tijdens de Roparun en de Pre Ride for the Roses wordt geld ingezameld voor KWF kankerbestrijding.

Op vrijdagochtend 3 september a.s. vindt een speciale benefietveiling voor KWF kankerbestrijding plaats bij FloraHolland Rijnsburg. Aanvoerders van FloraHolland stellen hiervoor bloemen en planten beschikbaar. De opbrengst komt geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding.

Pre Ride for the Roses en Roparun
De Pre Ride is een tocht die een dag voor de Ride for the Roses vanaf alle sierteeltlocaties in Nederland wordt gefietst. Vanuit zeven sierteeltlocaties fietsen zaterdag 4 september ongeveer honderd wielrenners de Pre Ride naar Venlo, waarbij symbolisch het startpistool voor de echte Ride for the Roses naar de startplaats wordt gebracht. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Met beide initiatieven zet de sierteeltsector zich al jaren in om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.